KNWU neemt toch deel aan Europees kampioenschap Mountainbike

246761 corvos 00024919 096 0c8b05 large 1494337689

De KNWU neemt alsnog deel aan het Europees kampioenschap Mountainbike. Het UEC heeft bij nader inzien besloten om het Europees kampioenschap te verplaatsen naar Darfo Boario Terme in Italië. Nederland had net als Duitsland en Zwitserland in eerste instantie besloten om vanwege veiligheidsredenen niet af te reizen naar Turkije waar het EK gepland stond.

Bondscoach Gerben de Knegt

Het is een verstandige beslissing om het Europees kampioenschap te verplaatsen naar Italië. Daarnaast vind ik het een primaire taak van een bond om deel te nemen aan een kampioenschap en ben blij dat we toch deelnemen. Ik verwacht met een sterke selectie af te kunnen reizen, waarbij we in verschillende categorieën mee doen voor top 10 klasseringen en medailles. Begin juni maak ik de selectie bekend voor het Europees kampioenschap.
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten