Selectie WK para-cycling Pietermaritzburg bekend

Nieuwegein, 2 juni – Bondscoach Eelke van der Wal heeft vandaag de selectie bekend gemaakt voor de Wereldkampioenschappen para-cycling. Deze vinden plaats van 31 augustus t/m 3 september in Pietermaritzburg, Zuid-Afrika.

De selectie

Twaalf atleten zijn zeker van deelname. Wellicht komt er nog een toevoeging van maximaal 3 renners na de World Cup Emmen.

Handbike:

Carmen Koedood – H2

Jennette Jansen – H5

Laura de Vaan – H5

Edward Maalouf – H3

Jetze Plat – H4

Tim de Vries – H5

Cycling

Alyda Norbruis – C2

Daniel Abraham Gebru – C5

Tandem

Vincent ter Schure met piloot Timo Fransen

Tristan Bangma met piloot Patrick Bos

Bondscoach Eelke van der Wal over de WK-selectie: 

“Na twee enorm succesvolle World Cups in Italië en België, waar Nederland het landenklassement beide keren won, gaan we vol vertrouwen werken richting het WK. De selectie is vroegtijdig gemaakt, zodat de renners de ruimte krijgen om zich optimaal voor te bereiden op het WK eind augustus in Pietermaritzburg. Een tussenstop zal nog plaatsvinden in de laatste World Cup Emmen van 30 juni t/m 2 juli in eigen land. Een betere voorbereiding kunnen we ons zo dicht bij huis niet wensen.”
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten