Selectie WK BMX in Rock Hill bekend

Nieuwegein, 16 juni – Bondscoach Bas de Bever heeft de selectie bekend gemaakt voor de Wereldkampioenschappen BMX. Deze vinden plaats van 26 juli t/m 30 juli in Rock Hill, Amerika.

De selectie

Veertien atleten zijn zeker van deelname. Twee sporters hierbij staan met een voorbehoud op de deelnamelijst i.v.m. het op tijd herstellen van hun huidige blessures, te weten Merel Smulders en Tino Popma.

Selectie Elite Heren:

Jelle van Gorkom

Twan van Gendt

Niek Kimmann

Dave van der Burg

Niels Bensink

Joris Harmsen

Selectie Elite Dames:

Laura Smulders

Ruby Huisman

Judy Baauw

Merel Smulders

Manon Veenstra

Selectie Junior Heren:

Kevin van de Groenendaal

Tino Popma

Ian van Heugten

Bondscoach Bas de Bever over de WK-selectie:

“Bij zowel de Elite dames als de heren doen we mee voor eremetaal, wat overigens ook de doelstelling is; net als bij de junior heren. Twee sporters dealen op het moment nog met een blessure. Verwacht wordt echter dat zij op tijd fit zijn en volledig belastbaar en inzetbaar zijn tijdens het WK.” 
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten