Selectie EK Weg in Herning bekend

Nieuwegein, 29 juni - Een groot deel van de selectie voor het Europees kampioenschap Weg in Herning (Denemarken) is vandaag bekendgemaakt. Het EK zal plaatsvinden van 2 t/m 6 augustus 2017.

252221 ek%20weg vrouwen e236af large 1498743146

De selectie

In totaal zitten er - tot op heden - 33 atleten in de Nederlandse selectie. Hier komen de Elite mannen nog bij. Deze bekendmaking volgt later, op maandag 10 juli (de eerste rustdag van de Tour).

Elite vrouwen

Anna van der Breggen (Europees Kampioen 2016, ook tijdrit)

Ellen van Dijk (Europees Kampioen TR 2016, ook tijdrit)

Lucinda Brand (ook tijdrit)

Kirsten Wild

Chantal Blaak

Marianne Vos

Amy Pieters

Janneke Ensing

Roxane Knetemann

Beloften vrouwen

Floortje Mackaij (ook tijdrit)

Karlijn Swinkels (ook tijdrit)

Demi de Jong

Nina Buysman

Jeanne Korevaar

Jip van den Bos

Bondscoach Thorwald Veneberg over de Elite vrouwen en Beloften vrouwen:

"De Nederlandse dames staan zowel bij de Elite als bij U-23 met een sterke ploeg aan de start. Ik verwacht niet minder dan een hele mooie strijd en een (paar) plekje(s) op het podium. Overigens kiest Annemiek van Vleuten voor een hoogtestage in plaats van het EK. Zij richt zich na de Giro volledig op het WK in Bergen."

Junior-vrouwen

Anne de Ruiter (ook tijdrit)

Britt Knaven (ook tijdrit)

Lorena Wiebes

Lonneke Uneken

Amber van der Hulst

Meike Uiterwijk Winkel

Talentcoach Loes Gunnewijk over de Junior-vrouwen:

"Het Nederlandse team van de junior-vrouwen is een mix van sprinters en tijdrijders. Een sterke ploeg voor het vlakke parcours in Denemarken, zowel voor de tijdrit als de wegkoers."

Beloften mannen

Julius van de Berg (ook tijdrit)

Pascal Eenkhoorn (ook tijdrit)

Fabio Jakobsen

Adriaan Janssen

Hartthijs de Vries

Bram Welten

Talentcoach Peter Zijerveld over de Beloften:

"Met twee rappe mannen die internationaal hebben bewezen een (massa)sprint te kunnen winnen, een aanvaller en nog drie renners die tempo kunnen maken gaan we voor het hoogste podium."

Junioren

Minne Verboom (ook tijdrit)

Daan Hoole (ook tijdrit)

Thymen Arensman (reserve tijdrit)

Adne Koster

Maikel Zijlaard

Stijn Daemen

Talentcoach Peter Zijerveld over de Junioren:

"Omdat we geen sprinters hebben die het af kunnen maken, is het een ploeg van tempobeulen. Zij moeten de wedstrijd hard maken en in de finale hun slag slaan."
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten