Selectie EK Mountainbike Darfo Boario Terme, Italië

Van 27 tot en met 30 juli is het EK mountainbike in Darfo Boario Terme, Italië. Het Europees kampioenschap, dat eerder nog in Turkije zou worden georganiseerd, werd door meerdere landen geboycot om onder andere veiligheidsredenen. Bondscoach Gerben de Knegt is blij met de verplaatsing naar Italië en reist toch af met elf renners.

252751 corvos 00024892 011 2 cd01df large 1499328390

 

Het parcours in Darfo Boario Terme is heel nieuw. “Nooit eerder was hier een wedstrijd op dit niveau. Het zal dan ook een verrassing zijn voor de renners”, aldus de bondscoach.

 

XCE – Vrijdag 28 Juli

Gerben de Knegt vertelt: "Op vrijdag staan bij de Cross Country Eliminator wedstrijden twee renners van formaat aan de start. Jeroen van Eck, de Europese kampioen van 2015, rijdt een sterk seizoen en is zeker podium kandidaat. Maar ook Anne Terpstra, die ook zondags start in de Cross Country wedstrijd, verwachten we vooraan."

 

XCO – Zaterdag 29 Juli

“Bij de Junioren en Beloften hebben we zeker podiumkansen”, zegt De Knegt. "Zo reed Anne Tauber vorig weekend nog naar een achtste plaats bij de Elite in de World Cup van Andora en ook de regerend Wereldkampioenen U23 bij het Veldrijden, Annemarie Worst, is kanshebber voor het podium.

Bij de Belofte mannen hebben we renners die tot de wereldtop behoren, zoals Milan Vader. Maar ook bij de Junioren hebben we twee renners die vooraan mee gaan strijden. De broeders Van Dijke hebben zich dit seizoen internationaal bewezen."

 

XCO – Zondag 30 Juli

"Bij de Eliterenners missen we Mathieu van der Poel en Hans Becking. Helaas zullen Van der Poel en Becking niet starten omdat dit niet in hun planning past. Michiel van der Heijden zal wel aan de start verschijnen. De voormalige wereldkampioen U23 moet zich weer bewijzen, en gaat voor een top 10 klassering", aldus de bondscoach.

Selectie EK Mountainbike 2017

 

Elite mannen

·       Michiel van der Heijden

 

Elite vrouwen

·       Anne Terpstra

 

Junior mannen

·       Mick van Dijke

·       Tim van Dijke

 

Junior dames

·       Zoë Mulder

 

Belofte mannen:

·       Milan Vader

·       David Nordemann

·       Marc Bouwmeester

 

Belofte dames

·       Anne Tauber

·       Annemarie Worst

 

XCE Elite mannen:

·       Jeroen van Eck

 

CXE Elite vrouwen

·       Anne Terpstra

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten