Op ieder onderdeel kans op ereplaatsen tijdens EK baan voor Junioren/ U23

Van 18 t/m 23 juli wordt er in Anadia (Portugal) gestreden om de Europese baantitels voor de Junioren en renners onder de 23 jaar. “We reizen met een talentvolle ploeg af naar Anadia, met op ieder onderdeel kans op ereplaatsen”, aldus Anner Miedema.

253073 2017twc dsc5994 073697 large 1499675704

 

De voorbereiding bij de junioren werd verpest door een harde valpartij, waarbij Philip Heijen zijn sleutelbeen brak. “De andere vier mannen zullen nu samen alle onderdelen moeten rijden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze zich herpakken. De laatste maanden zijn op dit EK afgestemd en ik verwacht mooie resultaten”, vertelt Peter Schep. “De dameslichting is zelfs in de top erg breed. Dit brengt de luxe dat de vrouwen zich meer kunnen richten op hun specialiteit. Ook hier hebben we medaillekansen die we zullen najagen.”

 

Bondscoach duur, Peter Schep, is goed te spreken over de huidige selectie: “Over deze hele groep kan ik zeggen dat het een van de betere lichtingen is van de laatste tientallen jaren. Ik heb de afgelopen maanden genoten van de inzet en ambitie van deze renners en rensters en hoop dat ze beloond worden met medailles, al heb ik zelf al voldoende potentie gezien. Iets wat voor de toekomst van het baanwielrennen nóg belangrijker is dan deze mogelijke EK-medailles.” 

253074 sf160715 80407 4ba127 large 1499675704

 

Bij de mannen U23 is Bas Ottevanger de enige deelnemer op de duur onderdelen. “Hij heeft bij de junioren zijn mogelijkheden al laten zien en krijgt van mij de vrijheid om er zonder verwachting gewoon vol in te gaan. In het eerste jaar moet hij tegen jongens knokken die al de dienst uitmaken op Elite WK’s. Dus een prachtige uitdaging voor hem.” Met Harrie Lavreysen (2e tijdens het WK op de sprint) hebben we een gegadigde voor zowel de sprint als de keirin. Sam Ligtlee zal naast deze onderdelen zich ook in de strijd voor de kilometer mengen.

Kyra Lambrink (6e WK team sprint) gaat samen met Hetty van de Wouw een gooi doen naar de titel op de team sprint. Daarnaast rijden beide dames ook de sprint, keirin en 500m individuele tijdrit. 

Junior vrouwen

Phaedra Krol

Marit Raaijmakers

Kirstie van Haaften

Mylène de Zoete

Amber van der Hulst

Bente van Teeseling

 

Junioren

Ruben Buitendijk

Yanne Dorenbos

Leco Hendriks

Bob Markus

 

U23 mannen

Bas Ottevanger

 

Junior vrouwen

Steffie van der Peet

 

U23 mannen

Sam Ligtlee

Harrie Lavreysen

 

U23 vrouwen

Kyra Lamberink

Hetty van de Wouw

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten