Van der Heijden en Tauber naar Nederlandse titel MTB

LANDGRAAF - Michiel van der Heijden en Anne Tauber hebben in Landgraaf de nationale titel mountainbike behaald bij respectievelijk de elite-mannen en elite-vrouwen. Voor Tauber was het haar eerste driekleur in deze discipline, Van der Heijden behaalde zijn vierde titel.

Van der Heijden moest aanvankelijk Hans Becking laten gaan, die zijn titel van 2016 leek te gaan prolongeren. Maar nadat de in het Belgische Wetteren wonende Becking lek reed, maakte Van der Heijden de aansluiting net voor het ingaan van de voorlaatste ronde. In de slotronde liet de Brabander zijn tegenstander ter plekke. Breed glunderend nam hij het rood-wit-blauw in ontvangst. "Ik had er even een hard hoofd in. Hans was hard vertrokken en ik kon de kloof aanvankelijk niet dichten. Maar toen ik de aansluiting maakte, begon het spel natuurlijk overnieuw. De afgelopen weken voelde ik dat de vorm stijgende was, dus ik startte hier met ambities. Het is een opsteker dat ik hier opnieuw Nederlands kampioen weet te worden, een bekroning ook van een sterke periode." Het brons ging naar Milan Vader.

Bij de vrouwen waren de verhoudingen van meet af aan duidelijk. Anne Tauber sloeg direct een kloof ten opzichte van haar directe opponenten en liet zich niet meer terug halen door titelverdedigster Anne Terpstra, die dit keer met zilver genoegen moest nemen. Annemarie Worst werd derde. Tauber was blij met de nationale driekleur. "Ik was het seizoen goed gestart en wist dus dat het kampioenschap erin moest zitten. Maar het moet op zo'n dag maar ook net even weer lukken. Ik moet zeggen dat ik hier een parcours trof waar ik echt goed uit de voeten kon. Het werd nog even spannend toen ik van langs de kant hoorde dat Anne Terpstra weer dichterbij kwam. Maar ik kon het gelukkig vol houden."

Op vrijdagavond werd het Nederlands Kampioenschap MTB Eliminator eveneens in Landgraaf verreden. Hier gingen de nationale titels naar Jeroen van Eck (elite-mannen) en Anne Terpstra (elite-vrouwen).

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten