Goud en zilver voor oranje op EK Baan

253909 andere 45ce51 large 1500533834

Een Europese titel voor de teamsprintsters -23 en zilver op de ploegachtervolging voor de junior-vrouwen, het waren de eerste medailles voor de Nederlandse baanploeg op het EK in Anadia (Portugal). Een continentale titelstrijd voor junioren en beloften (m/v). Voor Kyra Lamberink was het haar tweede titel op dit onderdeel op rij, vorig jaar won zij goud met Elis Ligtlee. De renster uit Bergentheim was uiteraard zeer tevreden met de start van haar toernooi. "Na de eerste rit wisten we wel dat we dit niet meer uit handen mochten geven, maar dat de verschillen zo groot waren ten opzichte van de concurrentie hadden we niet verwacht. We zijn hier erg blij mee, het zijn snelle tijden" liet zij weten vanuit Anadia.

 

De ploegachtervolgsters bij de junior-vrouwen gingen hen op het huldigingspodium vooraf. Amber van der Hulst, Kirstie van Haaften, Marit Raaijmakers, Phaedra Krol en Mylene de Zoete veroverden zilver op de ploegachtervolging. Ook hier was het een evenaring van de prestatie van vorig jaar. Toch schat bondscoach Peter Schep dit optreden iets hoger in. "Het is hetzelfde resultaat, maar we hebben hier een betere prestatie geleverd. We rijden hier ook weer een Nederlands Record. We namen in de finale een klein risico met een snelle start, maar zijn tevreden met dit zilver."

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten