Selectie wereldbeker veldrijden Bogense bekend

Papendal, 13 november - Bondscoach Gerben de Knegt heeft maandag de selectie bekend gemaakt van de renners die deelnemen aan de wereldbekerwedstrijd in Bogense (Denemarken) op zondag 19 november.

Selectie Elite mannen

1. Mathieu van der Poel

2. Lars van der Haar

3. Corne van Kessel

4. David van der Poel

5. Stan Godrie

6. Twan van den Brand

7. Patrick van Leeuwen

8. Gosse van der Meer

Selectie Elite vrouwen

1. Sophie de Boer

2. Maud Kaptheijns

3. Annemarie Worst

4. Manon Bakker

5. Inge van der Heijden

6. Ceylin del Carmen Alverado

7. Fleur Nagengast

8. Yara Kastelijn

Selectie U23 mannen

1. Joris Nieuwenhuis

2. Jens Dekker

3. Sieben Wouters

4. Maik van der Heijden

5. Kelvin Bakx

6. Thymen Arensman

Selectie Junior mannen

1. Ryan Kamp

2. Pim Ronhaar

3. Luke Verburg

4. Bart Artz

5. Mees Hendrikx

6. Milan Ziemerink

Mathieu van der Poel heeft hechtingen in zijn rechterknie door zijn valpartij gister tijdens de Superprestige in Asper-Gavere. Hierdoor moet hij tot donderdag rust houden. Maud Kaptheijns is sinds haar valpartij in Rosmalen niet fit door een ontstoken kniewond. Jens Dekker die in uitstekende vorm verkeerde heeft een schouderblessure opgelopen tijdens het EK en is ook niet helemaal fit. Joris Nieuwenhuis is er deze wereldbeker weer bij en moet wedstrijdritme krijgen om in vorm te komen richting het NK en WK. Ondanks het blessureleed ben ik positief gestemd en heb ik vertrouwen in goede resultaten.

Bondscoach Gerben de Knegt
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.