Baansprinters in Milton voor derde World Cup

266457 1dtb0360 d81e43 large 1511948156

Op dit moment is bondscoach sprint voor de baan Bill Huck met vijf van zijn selectieleden in het Canadese Milton. Dit weekend wordt daar de derde manche van de TISSOT UCI Track Cycling World Cup verreden.

"De sprintselectie reist na een succesvol EK en tweetal World Cup’s af naar Milton om ervaring op te doen en de race tactieken te verbeteren", laat bondscoach Bill Huck weten. "Alle World Cup wedstrijden worden ingezet als voorbereiding en kwalificatie voor het WK in Apeldoorn."

Vrouwen:

- Shanne Braspennincx

- Laurine van Riessen

- Hetty van de Wouw

Mannen

- Jeffrey Hoogland

- Harrie Lavreysen

Hoogland en Lavreysen komen beide uit op de Sprint. Harrie Lavreysen zal daarnaast ook uitkomen op de Keirin. Bij de vrouwen zullen alle drie de dames samen uitkomen op de Teamsprint. Daarnaast rijden Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen de Sprint en rijdt Braspennincx ook de Keirin.

 

De duurselectie van bondscoach Peter Schep zal niet deelnemen aan de World Cup in Milton omwille van het budget. Om deze zelfde reden zullen beide selecties ook niet deelnemen aan de World Cup in Santiago

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten