Baansprinter Hugo Haak stopt met topsport

Papendal, 20 december – Hugo Haak stopt per direct met baanwielrennen. De wereldbeker baanwielrennen in Apeldoorn, oktober 2016, waren zijn laatste wedstrijden op het hoogste niveau. Het missen van de Olympische Spelen in Rio vorig jaar zomer en zijn slepende knieblessure vormen tezamen een kantelpunt om te stoppen met de baansport.

"De dag dat ik geen topsporter meer ben, komt veel te vroeg. Helaas komt dit door het scheuren van mijn meniscus dit voorjaar en twee operaties die hierop volgden. Ik kijk met trots terug op een hele mooie carrière, waarbij ik met Nils van ’t Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland in 2015 Europees kampioen teamsprint werd in Grenchen, Zwitserland. Daarnaast wonnen wij in 2016 met Matthijs Büchli de zilveren medaille op de WK teamsprint in Londen."

Hugo Haak

Nieuwe carrière bij de KNWU

Per 1 januari 2018 treedt Hugo Haak in dienst van de KNWU als assistent bondscoach van Bill Huck. "Ik ben vereerd en trots dat ik de mogelijkheid krijg van de KNWU en NOC*NSF om een opleidingstraject tot coach te volgen." Aldus Hugo Haak.

"De KNWU is blij dat Hugo behouden blijft voor het baanwielrennen. In samenspraak met NOC*NSF gaat Hugo een uniek opleidingstraject volgen waarbij hij zijn kennis en ervaring optimaal kan inzetten voor zijn nieuwe rol als assistent bondscoach."

Technisch Directeur Johan Lammerts

"Hugo heeft een prachtige carrière neergezet en het is spijtig dat hij door z’n fysieke ongemak zijn sportersloopbaan moet stoppen. Maar heel fijn dat hij voor de sport behouden blijft en zich op het coachvak wil toeleggen. Dat past ook mooi in ons TeamNL@work programma. NOC*NSF ondersteunt van harte dat een topsporter zoals Hugo, met het potentieel om zich te ontwikkelen tot topcoach, dit samen met de sportbond daadwerkelijk in gang zet. Ook nog omdat het gaat over een sport waar coaches wereldwijd op een hand te tellen zijn. Wij wensen Hugo en de KNWU veel succes en volgen graag de ontwikkelingen".

NOC*NSF Technisch Directeur Maurits Hendriks 

Prestaties

2016: zilveren WK medaille teamsprint, Londen

2015: Europees kampioen teamsprint. Grenchen, Zwitserland

2014: gouden medaille teamsprint en gouden medaille individuele sprint, wereldbeker Guadalajara, Mexico

Meervoudig Nederlands kampioen, teamsprint, keirin, sprint en kilometer.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten