BMX'er Jelle Van Gorkom ernstig gewond na trainingsongeval

Papendal, 10 januari - Gistermiddag heeft er tijdens de de training een ernstig ongeval plaatsgevonden op de BMX-baan op Papendal. Olympische medaillewinnaar Jelle van Gorkom is hierbij ernstig gewond geraakt.

269407 corvos 00026922 001 0477a2 large 1515580814

Het ongeval vond plaats aan het begin van de training, onderaan de startheuvel. Jelle van Gorkom is na het ongeval met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij onderzocht is. Van Gorkom heeft gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren. Hij wordt op dit moment slapende gehouden.

"De nationale selectie is in gedachten bij Jelle, zijn vriendin en zijn familie. Laten we hen nu vooral rust en privacy gunnen."

Bas de Bever, bondscoach BMX

"Het is een verschrikkelijk ongeval en op dit moment zijn we vooral met onze gedachten bij Jelle van Gorkom, zijn vriendin en zijn familie. We wensen hen alle sterkte in de komende periode."

Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten