Jelle van Gorkom lichamelijk stabieler, situatie nog steeds zorgelijk

BMX’er Jelle van Gorkom ligt op de intensive care na een ernstig trainingsongeval op 9 januari. Hij is inmiddels lichamelijk stabieler, maar de situatie is nog steeds zorgelijk. Van Gorkom laat lichamelijk herstel zien en moet nu op eigen kracht ontwaken uit zijn coma.

269407 corvos 00026922 001 0477a2 large 1515580814

Dinsdagmiddag 9 januari kwam BMX’er Jelle van Gorkom ernstig ten val tijdens een training op Papendal. Van Gorkom heeft gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren. Om zijn lichaam de tijd te geven om te herstellen werd hij slapende gehouden.

Van Gorkom krijgt inmiddels geen slaapmedicatie meer toegediend. Dat betekent dat hij nu op eigen kracht uit zijn coma moet ontwaken. Hoelang dit gaat duren is op dit moment niet in te schatten. Van Gorkom reageert op prikkels en zijn lichaam laat herstel zien. Wel zijn er zorgen over de impact van het ongeval op zijn brein. De artsen kunnen hierover in deze fase nog geen enkele uitspraak doen.

Eventuele ontwikkelingen worden in overleg met de familie gemeld. Op dit moment worden er geen verdere mededelingen gedaan over de gezondheidstoestand van Jelle. Onze gedachten gaan uit naar Jelle, zijn vriendin en zijn familie.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten