Shimano Benelux en KNWU intensiveren partnership

Papendal, 27 februari - Shimano Benelux en de KNWU hebben het partnership voor de komende jaren verder uitgebreid. De samenwerking is verlengd tot en met de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Een van de belangrijkste merken binnen het partnerschap is Lazer. Lazer voorziet diverse selecties van de KNWU van de nieuwste helmen de komende jaren. Tijdens het WK Baanwielrennen in Apeldoorn deze week rijden de renners met hun nieuwe Lazer helmen.

“We vinden het belangrijk de Nederlandse wielerbond te ondersteunen met onze producten en expertise. De bond is uitermate succesvol op verschillende disciplines, daar zijn we als Shimano Benelux graag onderdeel van. De feedback die we krijgen vanuit de renners is tevens zeer interessant voor de doorontwikkeling van al onze merken”. 

Erik Naberman, managing director Shimano Benelux

“We zijn verheugd met de uitbreiding van de samenwerking tussen Shimano Benelux en de KNWU. Shimano ondersteunt de wielersport in de volle breedte en levert een duurzame bijdrage aan onze topsportprogramma’s”.

Vincent Luyendijk, directeur KNWU
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer 085 070 1917 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2018. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.