Bondscoach Peter Schep langer in dienst bij de KNWU

Papendal, 23 april - Bondscoach baanwielrennen Peter Schep (duuronderdelen) heeft na het succesvolle WK in Apeldoorn zijn contract bij de KNWU verlengd tot en met de Wereldkampioenschappen in 2021.

Peter Schep is sinds het najaar van 2016 actief voor de KNWU als bondscoach voor de duuronderdelen in het baanwielrennen. Onder zijn hoede zijn er door verschillende atleten, waaronder Wim Stroetinga, Dion Beukeboom, Jan Willem van Schip, Annemiek van Vleuten en Kirsten Wild, op mondiaal niveau medailles behaald. Kirsten Wild is de meest succesvolle atlete in de selectie van Schep als meervoudig Europees- en Wereldkampioene. Afgelopen februari won zij nog drie wereldtitels op het WK Baanwielrennen in Apeldoorn.

"Peter heeft de afgelopen jaren voortreffelijk werk geleverd. Niet alleen met de nationale selectie, maar ook met de talentengroep. Met veel vertrouwen kijk ik uit naar onze samenwerking in de komende jaren."

Technisch Directeur, Johan Lammerts

"Vanzelfsprekend ben ik blij dat ik mijn werk als bondscoach voort kan zetten in dienst van de KNWU. Ik zie nog veel uitdaging om de Nederlandse baansport naar een nog hoger niveau te brengen, waarbij Tokyo2020 een belangrijk doel is."

Bondscoach Peter Schep
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.