Wk-selectie Mountainbike bekend

Papendal, 12 augustus - Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie voor de wereldkampioenschappen mountainbike bekendgemaakt. Deze vinden plaats van 28 augustus tot en met 1 september in Mont-Saint-Anne in Canada.

"Zelfs zonder Mathieu van der Poel in de selectie (neemt deel aan WK wegwielrennen) hebben we een bijzonder sterke selectie om mee af te reizen naar Mont-Sainte-Anne. Met de beide Anne’s hebben we podiumkandidaten en wellicht zelfs meer. Sophie von Berswordt is onze 3de dame op het WK en ze is haar plek meer dan waardig door haar constante presteren in de subtop als 1ste jaars elite-vrouw. Met Milan Vader bij de elite-mannen hebben we de nummer 3 van het recente EK die nog steeds in zeer goede vorm verkeert, gezien zijn 6de plaats tijdens de WB in Val di Sole, Italië. Milan is nog jong, maar laat dit jaar zien dat hij bij de wereldtop hoort. Erg knap op zijn leeftijd. Met David Nordemann hebben we een erg sterke laatste jaars belofte man die vorig jaar al 3de werd op de WK. In die categorie hebben we ook Mick van Dijke, een 1ste jaars belofte die dit seizoen al mooie dingen heeft laten zien. Bij de junior mannen start Niek Hoornsman die internationaal al enkele top 10 plekken heeft laten optekenen en uitkijkt naar zijn eerste WK deelname. Puck Pieterse is onze junior-vrouw en die is in staat een sterke prestatie neer te zetten op het zware en technische parkoers in Canada."  

Bondscoach Gerben de Knegt

Elite-mannen:

Milan Vader

Elite-vrouwen:

Anne Tauber

Anne Terpstra

Sophie von Berswordt

U23 mannen:

David Nordemann

Mick van Dijke

Junior-mannen:

Niek Hoornsman

Junior-vrouwen:

Puck Pieterse

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.