Hugo Haak gaat zich ook inzetten voor toekomst baanwielrennen

 

PAPENDAL, 13 februari 2024 - Oud-baansprinter en voormalig bondscoach sprint Hugo Haak breidt zijn takenpakket bij de KNWU per direct uit. Naast zijn huidige rol als assistent sprintcoach bij de topsportselectie van de baanploeg van de KNWU, zal hij ook met de coaches van de KNWU en de wielerbanen in Nederland verder vorm gaan geven aan de talentherkenning binnen het baanwielrennen en de doorstroming van nieuw pistetalent voor zowel duur als sprint. Naast het neerzetten van een duidelijke structuur met perspectief voor de toekomst zal er ook gewerkt worden aan het ondersteunen van de wielerbanen en het activeren van de baansport in de breedte. 

Haak wil zich graag inzetten voor zijn baansport. ‘’Nederland is de afgelopen acht tot twaalf jaar zeer succesvol op de baan, zowel op de duur- als de sprintonderdelen. Daarmee hebben we de sportwereld kunnen tonen dat we als land in staat zijn te bouwen aan een sterke lichting. Om in de toekomst verder te kunnen bouwen op dit niveau is het zaak te zorgen de we vanuit een brede onderlaag aan jonge wielrenners nieuwe generaties de aansluiting kunnen laten maken met eerst de talent- en hopelijk later ook de topsportgroepen. We moeten echt investeren in de onderlaag zodat we meer renners kunnen enthousiasmeren voor de baan en zorgen dat we daar met de wielerbanen in ons land een nog betere structuur voor kunnen aanbieden. Alleen door structureel meer bekendheid te geven aan het baanwielrennen, te kijken naar multidisciplinair opleiden en de juiste ondersteuning kunnen we in de toekomst succesvol blijven als baannatie.’’ 

Technisch directeur Wilbert Broekhuizen is blij om de samenwerking met Hugo Haak te continueren en intensiveren. ‘’Ik ben zeer verheugd dat we Hugo opnieuw aan ons hebben kunnen binden. Hugo heeft zelf de weg bewandeld van toevallig een keer op de baan trainen naar topsprinter. Natuurlijk kennen we Hugo als coach van het jaar en de successen met onze baantoppers, maar hij kent bovendien de sport van binnenuit en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat hij een duurzame structuur zal gaan neerzetten voor de wielersport.’’

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten