Programma NK Veldrijden bekend

Op het Nederlands kampioenschap Veldrijden in Sint-Michielsgestel starten er veel kanshebbers bij de profs met onder andere titelverdediger Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Lars Boom, Corné van Kessel, Stan Godrie en David van der Poel. Wereldkampioene Thalita de Jong kan bij de vrouwen rekenen op concurrentie van onder meer Marianne Vos, Sophie de Boer en Maud Kaptheijns.

Apart kampioenschap beloftenvrouwen

Bij het NK veldrijden op 7 en 8 januari in Sint-Michielsgestel wordt voor de eerste keer een apart kampioenschap verreden voor beloften-vrouwen. Zij rijden op zondag 8 januari op het terrein van Hotel- en Opleidingscentrum De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel gelijktijdig met de junior-vrouwen. Op dit NK rijden ook de elite- en beloften-mannen gezamenlijk hun kampioenschap.

 “De beloften-vrouwen en junior-vrouwen hebben sinds vorig jaar hun eigen WK. Op verzoek van bondscoach Gerben de Knegt wordt nu ook een apart NK voor beloften-vrouwen gehouden. De beloften-vrouwen en junior-vrouwen starten gezamenlijk, maar strijden wel allebei voor een rood-wit-blauwe trui en de bijbehorende medailles.” Hetzelfde geldt voor de elite- en beloften-mannen. “Bij de elite is er kwalitatief een sterk rennersveld, maar het aantal inschrijvingen is beperkt. Daarom is er voor gekozen om de elite- en beloften-mannen gezamenlijk te laten starten. De eerste drie renners in de wedstrijd van de elite- en-beloften rijden podium en de eerste drie beloften worden ook nog apart gehuldigd.”

legt Richard Groenendaal van Stichting Wielerbelang Sint-Michielsgestel uit.

NK Veldrijden live via Ziggo Sport

Eerder werd al bekend dat de wedstrijden voor elite- en beloften-mannen (13.30 uur) en elite-vrouwen (15.10 uur) op zondagmiddag allebei live worden uitgezonden op Ziggo Sport. Het NK is het hele weekend live te volgen via het KNWU Twitteraccount: @KNWULiveVeld

Programma

Het aangepaste wedstrijdprogramma van het NK Veldrijden in Sint-Michielsgestel ziet er als volgt uit:

7 januari:

10:30 uur Nieuweling-Meisjes

11:45 uur Nieuwelingen

13:00 uur Masters 50+

14.15 uur Masters 40+

15:30 uur Amateurs/Sportklasse

8 januari:

10.30 uur junioren

12.00 uur vrouwen U23 + junior-dames

13.30 uur elite-mannen + beloften U23 – live via Ziggo Sport –

15.10 uur elite-vrouwen – live via Ziggo Sport –

Persaccreditatie

Persaccreditatie voor het NK is hier aan te vragen. Voor aanvullende gegevens of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met de PR functionaris van de NK organisatie - Gerben van den Broek - via 06-25034403. Klik hier voor de website van de NK organisatie.

Locatie NK Veldrijden

Conferentie- en Opleidingscentrum De Ruwenberg

Ruwenbergstraat 7

5270 AA Sint Michielsgestel

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.