Selectie wereldbeker veldrijden Hoogerheide

Nieuwegein, 16 januari – Bondscoach Gerben de Knegt heeft maandag de selectie bekendgemaakt van de renners die deelnemen aan de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide (Nederland). Op zondag 22 januari komen de volgende veldrijders in actie:

Selectie Elite Mannen

Mathieu van der Poel

David van der Poel

Corne van Kessel

Thijs van Amerongen

Stan Godrie

Patrick van Leeuwen

Lars Boom

Lars van der Haar

Selectie Elite Vrouwen

Sophie de Boer

Maud Kaptheijns

Thalita de Jong

Lucinda Brand

Marianne Vos

Manon Bakker

Ceylin del Carmen Alverado

Annemarie Worst

* Mocht Inge van der Heijden na de update van de UCI-ranking op 17 januari in de top 50 staan, dan zal ze starten in de plaats van Annemarie Worst.

Selectie U23 Mannen (A-ploeg)

Joris Nieuwenhuis

Sieben Wouters

Maik van der Heijden

Gosse van der Meer

Jens Dekker

Kelvin Bakx

Wesley Floren

(B-ploeg)

Roel van der Stegen

Bjorn van der Heijden

Richard Jansen

Koen van Dijke

Selectie Junior Mannen (A-ploeg)

Thymen Arensman

Bart Hazekamp

Bart Artz

Mees Hendrikx

Ryan Kamp

Luca Vreeswijk

(B-ploeg)

Kyle Achterberg

Koen van Helvoirt

Perry Frijters

Kyro Geurts

Jurgen van den Aarssen

Bondscoach Gerben de Knegt over de wereldbeker in Hoogerheide

"We beschikken weer over onze sterkst denkbare selecties met winstkansen voor Mathieu van der Poel bij de mannen en een aantal kanshebbers op de zege bij de vrouwen. Ik hoop dan ook dat onze renners vertrouwen opdoen in Hoogerheide met het oog op het WK een week later. Beide parcoursen zijn lastig, al hangt ook veel van het weer af. Bij de vrouwen is het dringen voor de startplekken voor Hoogerheide. Van de UCI moeten de rensters in de top 50 verplicht starten, wat kan leiden tot het schrappen van Annemarie Worst uit de selectie. Dat zou zuur zijn voor haar na haar vierde plaats van gisteren, maar het zijn de regels van de internationale wielerbond. De WK-selecties heb ik al aardig in mijn hoofd, maar er zijn ook nog sporters die zich moeten tonen zondag."
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten