Thalita de Jong niet naar WK

Thalita de Jong heeft zich af moeten melden voor het wereldkampioenschap veldrijden in Bieles. De titelverdedigster bij de vrouwen liep een spierscheuring op en kreeg vier weken rust voor geschreven.

Het gaat om een scheur in de vastus medialis, een spier die buiging van de knie moet mogelijk maken. De renster van Lares-Waowdeals liep de blessure zondag op bij de wereldbekermanche in Hoogerheide. Over twee weken keert De Jong terug ter controle.

Bondscoach Gerben de Knegt leeft met zijn sportster mee. "Het is ontzettend balen voor Thalita en voor ons als Nederlands team dat de regerend wereldkampioene haar titel niet verdedigen kan." De Knegt roept geen vervangster op voor de vrouwenwedstrijd.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.