Thalita de Jong niet naar WK

Thalita de Jong heeft zich af moeten melden voor het wereldkampioenschap veldrijden in Bieles. De titelverdedigster bij de vrouwen liep een spierscheuring op en kreeg vier weken rust voor geschreven.

234676 codejongtrui b1524c large 1485190531

Het gaat om een scheur in de vastus medialis, een spier die buiging van de knie moet mogelijk maken. De renster van Lares-Waowdeals liep de blessure zondag op bij de wereldbekermanche in Hoogerheide. Over twee weken keert De Jong terug ter controle.

Bondscoach Gerben de Knegt leeft met zijn sportster mee. "Het is ontzettend balen voor Thalita en voor ons als Nederlands team dat de regerend wereldkampioene haar titel niet verdedigen kan." De Knegt roept geen vervangster op voor de vrouwenwedstrijd.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.