Nationale mountainbike-selectie niet naar EK Mountainbike

Nieuwegein, 8 maart 2017 – De nationale mountainbike selectie zal van 27 t/m 30 juli niet deelnemen aan de Europese kampioenschappen mountainbike in Istanbul, Turkije.

In overleg met de sporters en begeleiding heeft de KNWU dit besluit genomen. De reden hiervoor is de onveilige situatie in Turkije en de noodtoestand die nog steeds van kracht is. Naast Nederland hebben Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ook aangegeven niet af te reizen.

Bondscoach Gerben de Knegt

“Het is vervelend dat we deze beslissing moeten nemen. Maar de veiligheid van renners en begeleiding gaat voor het sportieve belang”.
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.