Wiebes boekt Nederlandse zege in Piccolo Trofeo Binda

CITTIGLIO/NIEUWEGEIN, 19 maart 2017 - Lorena Wiebes heeft de Trofeo da Moreno - beter bekend als de Piccolo Trofeo Alfredo Binda - op haar naam gebracht. In de openingswedstrijd van de UCI Nations Cup voor junior-vrouwen bleef de Nederlands kampioene al haar internationale concurrentes voor in de sprint van een uitgedund peloton. De Française Clara Copponi werd tweede, Martina Fidanza uit Italie legde beslag op de derde plaats. De zege betekende een succesvol debuut voor bondscoach Loes Gunnewijk, die voor het eerst in functie was in een internationale wedstrijd met haar selectie.

Wiebes had vooraf gehoopt op een korte klassering, maar van een zege durfde ze eigenlijk niet te dromen. "Dit is zeker een droomstart voor mij. Ik hoopte uiteraard op een massasprint, want daarin kom ik het best tot mijn recht. Maar op de laatste klim voor de finish kreeg ik het even lastig. Met dank aan ploeggenote Anne de Ruiter, die tempo hield voor me en me daarna terug bracht, kon ik de aansluiting maken. We kwamen met hoge snelheid in de afdaling terug in het peloton en toen ben ik direct door naar voren gereden. Ik koos het wiel van Copponi, omdat zij vorig jaar hier won, en ben er op het juiste moment uit gekomen. Ik hoop uiteraard de komende weken nog eens voor de winst mee te doen, bijvoorbeeld in de Healthy Ageing Tour, die volgende maand in eigen land wordt verreden."

Goed samen gewerkt

Bondscoach Loes Gunnewijk wilde bij haar succesvolle debuut niet te veel van de eer opstrijken van deze zege. "Je kunt als coach alleen maar een plan uitstippelen en hameren op het rijden als team. We wilden eventueel zelf de wedstrijd openen in de tweede ronde, maar toen waren er al twee rensters weg gereden. Het peloton wist steeds meer van hun voorsprong af te nemen en vervolgens gokten ook wij op een sprint. Geweldig dat we zo aan het seizoen konden beginnen. Ik begreep van de rensters dat ze goed samen gewerkt hebben. Mooi dat dit direct zijn vruchten afwerpt."

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.