Selectie WK Baan Hongkong bekend

Nieuwegein, 23 maart – Bondscoaches René Wolff (Sprint) en Peter Schep (Duur) hebben vandaag de selectie bekend gemaakt voor de Wereldkampioenschappen baanwielrennen. Deze vinden plaats van 12 t/m 16 april in Hongkong, China.

Sprintonderdelen:

Teamsprint mannen*

Jeffrey Hoogland

Harrie Lavreijsen

Matthijs Büchli

Hugo Haak

Nils van ’t Hoenderdaal

Theo Bos

*In Hongkong wordt bepaald wie deelneemt aan de Teamsprint.

*Individuele sprint mannen

Theo Bos

*2de individuele sprinter wordt bepaald in Hongkong.

1 km mannen

Theo Bos

Keirin mannen

*Matthijs Büchli

*Doordat Nederland te weinig punten heeft behaald dit seizoen op de Keirin is deelname onzeker. Nederland staat derde op de reservelijst achter Italië en Zuid-Korea. Bij toelating, zal Matthijs Büchli starten.

 

Teamsprint vrouwen

Laurine van Riessen

Shanne Braspennincx

Kyra Lamberink

*In Hongkong wordt bepaald wie deelneemt aan de Teamsprint.

*Individuele sprint vrouwen

Laurine van Riessen

*2de  sprintster nog aan te wijzen in Hongkong

500m vrouwen

Kyra Lamberink

Keirin vrouwen

Laurine van Riessen

Shanne Braspennincx

Duuronderdelen

Puntenkoers/Scratch/Omnium vrouwen

Kirsten Wild 

Ploegachtervolging mannen

Dion Beukeboom

Roy Pieters

Roy Eefting

Jan-Willem van Schip

Individuele achtervolging mannen

Dion Beukeboom

Jan-Willem van Schip

Scratch mannen

Wim Stroetinga

Omnium mannen

Roy Eefting

Koppelkoers mannen

Wim Stroetinga

Yoeri Havik

Bondscoach Peter Schep

Kirsten Wild was al goed in Gent afgelopen week en is kanshebber op alle onderdelen. Meerdere kansen haalt ook de druk weg als een onderdeel eens minder loopt. Ik vind het knap dat ze na een druk jaar met de Olympische Spelen en WK weg in Qatar, weer op topniveau staat. Bij de mannen ligt de focus meer op de peloton-onderdelen en minder op de ploegenachtervolging. Dat betekent niet dat de verwachtingen van het team minder zijn. Ik verwacht nog steeds dat we in de buurt van de top 5 kunnen komen. De renners hebben een meer individuele voorbereiding getroffen net als vorig jaar in voorbereiding op de Olympische Spelen. Dat liep tot de valpartij op de ploegenachtervolging in Rio gewoon heel goed. Voor de peloton-nummers zijn we geen topfavoriet, maar hebben voldoende kwaliteiten om te verrassen.

Bondscoach René Wolff

Elis Ligtlee ontbreekt op dit WK omdat ze nog niet genoeg prestatievermogen heeft kunnen opbouwen door haar blessureleed. Daardoor was de voorbereidingstijd te kort om op hoog niveau te komen. Voor Theo Bos gaat het erom om hij verder kan bouwen op zijn successen uit het verleden. Daarnaast heeft hij natuurlijk een medaille op de 1 km tijdrit te verdedigen. We hopen dat debutanten Harrie Lavreysen en Kyra Lamberink een geweldig eerste WK gaan beleven. 
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.