Stroetinga grijpt net naast medailles in Hong Kong

NIEUWEGEIN/HONG KONG - Wim Stroetinga was donderdag dichtbij een tweede medaille voor de Nederlandse baanploeg op het WK in Hong Kong. De routinier uit Nijkerk strandde met een vierde plek echter net naast het podium. In een chaotische finale wisten twee renners voorsprong te nemen op het peloton, waarna Stroetinga in de sprint om de derde plek nog net de Brit Latham voor moest laten gaan.

243405 coschep17 716220 large 1492094847

Met Stroetinga baalde ook duurcoach Peter Schep (foto) dat zijn renner net naast de medailles greep. "Wim heeft hier super scherp gereden, maar de aanloop naar de sprint was chaotisch. Daardoor moest hij al sprinten voordat de echte sprint begon, dat kostte te veel krachten. Maar hij rijdt hier een knappe race. Aan de benen lag het niet vandaag." Stroetinga zelf oordeelde: "Ik moest van ver aan gaan, maar toen kwam ik niet mooi uit voor de sprint. Anders had er zeker een medaille in gezeten."

243481 costroetingahk b8809f original 1492147531

Van Riessen bij laatste zestien

Eerder op de dag kwamen Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx uit op de sprint. Deze Nederlandse rensters kwalificeerden zich met een respectievelijke achttiende en negentiende stek voor het vervolg van het toernooi. Alleen van Riessen slaagde er - door de Litouwwse Marozaite te verslaan - in tot de laatste zestien door te dringen. Braspennincx verloor in haar eerste sprintduel van de Canadese Kate O'Brien. Een ronde later verdween ook Van Riessen uit het sprinttoernooi, ze werd verslagen door Wai Sze Lee, die later tot de halve finales wist door te dringen. Vooraf rekenden de Nederlandse deelnemers niet op eremetaal. Bondscoach René Wolff had vrede met de afloop. "Ik denk dat beide rensters naar behoren hebben gepresteerd. We hebben op dit onderdeel nog een inhaalslag te maken. Onze sprintsters missen vooral de topsnelheid om met de wereldtop mee te doen."

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.