Nederlandse selectie sluit af met brons op WK Baan

NIEUWEGEIN/HONG KONG - Kirsten Wild heeft een bronzen medaille behaald op de slotdag van het wereldkampioenschap op de baan in Hong Kong. De Overijsselse moest op de puntenkoers de Britse Elinor Barker (goud) en de Amerikaanse Sarah Hammer voor laten gaan. Voor Wild was het de tweede medaille op dit wereldkampioenschap, vrijdag won ze zilver op het omnium. In totaal vertrok de baanploeg met vier medailles uit Hong Kong. Op de openingsdag was er zilver voor de teamsprinters bij de mannen, terwijl op zaterdag Harrie Lavreysen zilver won op de sprint.

243616 knwuhongkong da14d8 original 1492344792

Wild was met ambities naar Hong Kong gekomen en zag op drie onderdelen medaillekansen. Uiteindelijk wist de Overijsselse twee medailles mee naar huis te nemen. Ze keek tevreden terug op haar wereldkampioenschap. "Ik ben tevreden. Vooraf had ik misschien nog wel op meer gehoopt, maar ik ben tevreden met hoe het is gelopen." Ook bondscoach Peter Schep toonde zich content. "Deze medaille ging niet vanzelf. Kirsten heeft zich super terug geknokt in de wedstrijd. Ze toonde echt karakter. Dat was mooi om te zien."

Achtste op koppelkoers

Schep zag Wim Stroetinga en Yoeri Havik op de slotdag achtste worden op de koppelkoers. "Wim had een mindere dag. Maar ook bij de mannen kijk ik in zijn algemeenheid tevreden terug op dit kampioenschap. Stroetinga reed een sterke scratch, Dion Beukeboom een goede achtervolging en Roy Eefting een prima omnium." Het leverde in het geval van Stroetinga (vierde) en Eefting (vijfde) net geen medailles op.

René Wolff is trots

Op de sprintnummers werd afgesloten met de keirin voor de vrouwen (met Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen) en de kilometer (Theo Bos). Bos wist met een zestiende plaats in de kwalificatie geen finaleplaats af te dwingen op zijn slotnummer. Braspennincx lukte dat op de keirin wel en legde uiteindelijk beslag op een vijfde plaats. Bondscoach René Wolff sloot het hoofdstuk met de Nederlandse ploeg met een positief gevoel af. "Het was mooi om Shanne terug in de finale te zien" meende hij, verwijzend naar de hartklachten die haar een winter geleden tijdelijk aan de kant hielden. "Er is bij haar nog ruimte voor verbetering. Deze groep heeft sowieso in de hele breedte laten zien dat we op het hoogste niveau mee kunnen doen. Ik sluit trots af."

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU telt ruim 36.000 leden per 1 april 2019. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.