Erehaag voor inspiratiebron Tom Dumoulin

Nieuwegein, 1 juni 2017 - Tijdens de huldiging van Tom Dumoulin, op de Markt in Maastricht, vormden zo’n 100 jonge wielerfans een erehaag voor het stadhuis om hun held en inspiratiebron toe te juichen.

 

Na een oproep van de KNWU aan iedere ‘toekomstige Tom’ om hun held te komen toejuichen kwam de rood-wit-blauwe erehaag tot stand. Dat Dumoulin een inspiratiebron is voor de jeugd bleef niet onopgemerkt. Vele enthousiaste reacties stroomden binnen met één en hetzelfde thema: ‘Ik wil Tom worden‘.

 

“Tom is een prachtige atleet die laat zien wat het je op kan leveren als je ergens vol voor gaat”, aldus Vincent Luyendijk, algemeen directeur van de KNWU. “Hij is daarmee een inspiratie voor alle jonge sporters in Nederland. De nieuwe generatie”. Dat is de reden waarom de KNWU deze jonge wielerfans bij de huldiging van Tom heeft betrokken.

 

Inspiratiebron

Ter ere van de Girowinst van Tom Dumoulin wil de KNWU extra aandacht besteden aan het inspireren van de jeugd op de fiets. Een passende invulling wordt de komende tijd in samenspraak met hem bekeken. In dat kader reikte Technisch Directeur Johan Lammerts, samen met in rood-wit-blauw geklede jonge fans, een symbolische roze molen (“een Dumoulinnetje”) uit aan hun grote voorbeeld.

- Einde persbericht - 

De toekomst van het Nederlandse wielrennen ontmoet inspiratiebron Tom Dumoulin in Maastricht samen met Technisch Directeur KNWU Johan Lammerts

Toekomstige 'Tommetjes' vormen erehaag voor Tom Dumoulin en juichen met hun symbolische roze molen in Maastricht

-----------------

Noot voor de redactie: Met dit persbericht ontvangt u een tweetal foto’s die u onder vermelding van ‘Foto: Tim Buitenhuis / KNWU’ kunt publiceren in uw krant en op uw website. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sabine Bussink via 06-18 08 57 96 of sabine.bussink@knwu.nl.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten