Drie bronzen medailles voor KWNU-selectie op EK Baan

ANADIA - De derde dag van het EK op de Baan in Anadia (Portugal) voor beloften en junioren (m/v) bracht Nederland opnieuw succes. Na het goud en zilver van de eerste dag waren er drie bronzen medailles te begroeten. Sam Ligtlee was succesvol met een derde plek op de kilometer bij de beloften-mannen. Mylene de Zoete haalde een medaille van dezelfde kleur op het onderdeel individuele achtervolging bij de junior-vrouwen. Eerder won ze ook al zilver met de achtervolgingsploeg. Op de sprint bij de junior-vrouwen behaalde Steffie van der Peet ook een bronzen plak.

 

Bondscoach Peter Schep is normaal belast met de duuronderdelen, maar is nu hoofdcoach op dit kampioenschap. Hij zag twee sprinters scoren en zijn eigen pupil ook een medaille behalen. "We hadden al op deze medaille gehoopt. Mylene was vierde in de kwalificatie en wist vanavond nog een seconde sneller te rijden. Dat was sterk en gelukkig net goed genoeg voor brons." De Zoete zelf straalde toen ze het brons mocht afhalen. "Ik reed bijna op m’n tandvlees, maar door de aanmoedigingen op de tribune kreeg ik kennelijk zoveel energie, dat ik in de laatste ronde over mijn Franse tegenstandster heen ging. Ik had nooit verwacht dat ik op het podium zou staan.’’

 

Ook Sam Ligtlee was content met zijn podiumplaats op het EK Baan in Anadia.  "Ik ben nog maar tweedejaars belofte en ik vond het heel moeilijk in te schatten hoe ik sta in dit veld. Uiteindelijk blijkt dat ik een dik persoonlijk record rijd. Daar ben ik heel blij mee. Het geeft ook vertrouwen voor de sprint, waarvoor op vrijdag de kwalificatie verreden wordt."

 

Steffie van der Peet was de laatste die op het podium uitgenodigd werd. Hoewel ze maar nipt werd verslagen in de halve finales, kon ze goed leven met de bronzen medaille om haar nek. "Ik ben vooral blij dat ik hier toch het podium haal. Aan het einde van een lange dag voelden de benen vermoeid aan, maar ik kon mijn tegenstandster toch verslaan. Vooraf had ik gehoopt op een medaille, al wist ik dat het niet eenvoudig zou worden. Hopelijk kan ik op de 500 meter en de keirin nog eens om de prijzen meedoen."

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.