Zilver voor Lavreysen, brons voor Lamberink op EK Baan

ANADIA - Ook de voorlaatste dag van het Europees Kampioenschap op de baan voor beloften en junioren (m/v) in Anadia (Portugal)  verliep succesvol voor de KNWU-baanploeg. Vroeg op de dag veroverde Kyra Lamberink brons op het onderdeel 500 meter bij de beloften-vrouwen. De sprintster uit Bergentheim hoefde alleen de Duitse winnares Pauline Grabosch en de Russin Starikova voor te laten gaan op dit tijdsonderdeel. Later wist Harrie Lavreysen - die in de kwalificatie al had geïmponeerd met de snelste tijd - een zilveren medaille te veroveren op de sprint bij de beloften-mannen. Hij verloor in de eindstrijd van de Fransman Viger.

 

Voor Kyra Lamberink was het alweer haar tweede medaille tijdens deze Europese titelstrijd, twee dagen eerder won ze goud op de teamsprint met Hetty van de Wouw. "Ik ben tevreden met dit resultaat. Voor mijn gevoel heb ik er alles uit gehaald wat erin zat, ik eindig niet voor niets dichtbij mijn persoonlijke record. Ik ben iemand die heel hard moet openen om voor de prijzen mee te doen, ik moet het echt van mijn eerste ronde hebben namelijk. Dat lukte vandaag. Wat dat betreft is het een eerlijk onderdeel: je moet het beste uit jezelf halen en dan kijken welke klassering dat brengt."

 

Lavreysen was na afloop toch ook nog enigszins teleurgesteld. De nummer twee van het WK voor elite van eerder dit jaar kreeg ook op dit EK een zilveren medaille uitgereikt na afloop van het sprinttoernooi. "Ik heb een goede kwalificatierit gereden en veel sterke duels achter de rug, alleen had ik op goud gehoopt. Mijn eerste finalerit verloor ik met minimaal verschil, de tweede rit verloor ik met een ruimere marge. Dit EK was een belangrijk doel en voor mijn gevoel had er meer in gezeten. Maar het is niet anders."

 

Ook coach Peter Schep had het gevoel dat er meer had ingezeten voor Lavreysen. “Harrie was goed genoeg voor goud, maar het werd zilver. Kyra reed een goede tijd op de 500 meter, dat was een nette bronzen medaille voor haar.”

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.