Nederlandse baanploeg sluit EK af met twee keirintitels

ANADIA - De Nederlandse baanploeg zorgde voor een sterk slotstuk op het Europees Kampioenschap voor beloften en junioren (m/v) in het Portugese Anadia. Zowel Hetty van de Wouw (beloften-vrouwen) als Harrie Lavreysen (beloften-mannen) eisten de Europese keirintitel op. Kyra Lamberink bereikte met Van de Wouw de finale en eindigde als zesde. Het was de derde titel van dit toernooi voor de KNWU-baanselectie. Eerder wonnen Van de Wouw en Lamberink de titel op de teamsprint.

 

Lavreysen was bijzonder te spreken over de manier waarop hij zijn toernooi afsloot. "Ik was over mijn sprint op zich tevreden, zeker over de tijd die ik in de kwalificatie wist neer te zetten. Maar ik had zaterdag op goud gehoopt. Op het onderdeel keirin had ik juist niet gerekend op de titel. Maar ik kon vandaag telkens aanzetten op het moment dat ik in gedachten had en vervolgens van mijn snelheid gebruik maken. In de finale leek ik heel even ingesloten te raken, maar ik kon er tijdig uitkomen en wist al ruim voor de meet dat het er heel goed uit zag. Op deze manier sluit ik dit toernooi tevreden af, ik heb een goede en succesvolle week achter de rug."

 

Ook Van de Wouw kon terug kijken op een sterk toernooi. Ze won twee onderdelen, veroverde brons op de sprint en was vierde op de 500 meter. "Ik had niet verwacht dat ik na vijf dagen presteren op hoog niveau nog zo'n sterke finale kon rijden op de keirin. Deze titel komt voor mij wel enigszins onverwacht en dat maakt het des te mooier. Maar ook met het goud op de teamsprint was ik heel tevreden. We realiseerden een snelle tijd en mijn tweede ronde was erg sterk.  Ik ga nu op vakantie met een zeer voldaan gevoel. Daarna ga ik hard aan de slag om me in beeld te rijden voor het EK voor elite in Berlijn en het WK in Apeldoorn."

 

Bondscoach Peter Schep kon de boeken voor dit EK met een tevreden gevoel sluiten. "De sprinters zorgen inderdaad voor een mooie afsluiting van dit toernooi. Over de hele linie zijn we tevreden. Op de sprint waren er een aantal klinkende resultaten, maar ook op de duuronderdelen heb ik hoopgevende zaken gezien. De junior-vrouwen hebben hier twee medailles weten te veroveren en dat geeft vertrouwen voor de komende jaren. “

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.