Eerste succes op Europees Kampioenschap Mountainbike

DARFO BOARIO TERME - De Nederlandse Mountainbike-ploeg is het Europees Kampioenschap Mountainbike in het Italiaanse Darfo Boario Terme voortvarend begonnen. Op het onderdeel Mountainbike Eliminator bereikten zowel Jeroen van Eck als Anne Terpstra de finale. Vervolgens wisten zij beiden een bronzen medaille te veroveren. In de eindstrijd bij de mannen zag Van Eck de Fransman Perrin Garnier de titel veroveren, bij de vrouwen eindigde Terpstra in het spoor van de Zwitserse winnares Kathrin Stirnemann. Van Eck was bijzonder tevreden met de medaille. “Het is supermooi dat het harde werken en de investeringen van de afgelopen anderhalf jaar – na het winnen van de titel in 2015 – nu vruchten afwerpen. Ik vind het heel gaaf om de bevestiging te krijgen dat ik er weer bij hoor.”  Ook Anne Terpstra kon goed leven met de afloop van dit EK. “ Als ik eerlijk ben, lag dit parcours mij niet zo, omdat het kort en snel, maar fysiek niet heel zwaar was. En uiteindelijk ben ik natuurlijk hoofdzakelijk met de cross-country bezig. Dat ik dan in deze discipline een medaille haal is super cool! Ik ben ook tevreden met hoe ik heb gereden: wel hard, maar niet met extreem veel risico. Mede daardoor heb ik nu de medaille. Lijkt me een perfecte opwarmer voor morgen.” Zondag komt Terpstra op de cross-country (XCO) uit.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.