Bondscoach De Knegt tevreden over resultaten EK MTB

DARFO BOARIO TERME - De Nederlandse mountainbike selectie heeft het Europees Kampioenschap MTB in Darfo Boario Terme afgesloten met een zevende plaats voor Anne Terpstra bij de vrouwen en een tiende stek voor belofte Milan Vader. Eerder op dit EK behaalde de ploeg van bondscoach Gerben de Knegt drie bronzen medailles. Op vrijdag veroverden Jeroen van Eck en Anne Terpstra brons op het onderdeel Eliminator, zaterdag was er een medaille van diezelfde kleur voor belofte-vrouw Anne Tauber. "Met die drie medailles en een aantal andere top 10-klasseringen is het een geslaagd kampioenschap geweest. We hebben in de volle breedte mee kunnen doen” blikt De Knegt terug.

 

Uitzondering op die stelling was de categorie elite-mannen. Daar eindigde Michiel van der Heijden vandaag als 24e. De Knegt: "Ik had Michiel vooraf wat hoger ingeschat, maar de vorm van de dag moet er ook zijn. We misten hier met Mathieu van der Poel en Hans Becking twee sterke troeven, die beiden voor een top 10-klassering mee hadden kunnen strijden. Mathieu had zich wellicht ook in de strijd om het podium kunnen mengen. Zij maakten echter andere keuzes in hun programma, daar heb ik verder geen invloed op." Bij de vrouwen vond De Knegt de zevende plek van Anne Terpstra zeer bemoedigend. "Anne wordt nog altijd sterker en haar zevende plaats in dit veld schat ik hoog in" zei hij over de prestatie van de renster die vorig jaar met een tiende plek op het EK een startbewijs voor de Olympische Spelen in Rio af wist te dwingen."

 

Maar ook de derde plaats van de jonge Anne Tauber bij de beloften-vrouwen kon de bondscoach bekoren. "Anne rijdt gedurende het seizoen bij de elite-vrouwen en daar wordt ze sterker van. Hier plukt ze daar de vruchten van. Ze hield zilver lang in het vizier, maar het werd uiteindelijk brons voor haar. Ik denk dat we met Anne op het WK over twee maanden ook een medailletroef in huis hebben." Bij de beloften was Milan Vader vandaag tiende. David Nordemann en Marc Bouwmeester eindigden ook in de top 20. "In de breedte een mooie prestatie, al kan Vader wellicht nog beter. Maar het laat zien dat we als land op een selectieve ronde - en die troffen we hier - goed mee kunnen doen. Mooie prestaties met het oog op de nabije en verdere toekomst."

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.