Lorena Wiebes Europees Kampioen Junior Vrouwen

Op de derde dag van het Europees Kampioenschap in het Deense Herning maakte Wiebes haar favorietenrol waar. Lorena Wiebes was bij de Junior vrouwen Emma Jorgensen (DEN) en Letizia Paternoster (ITA) in de sprint te snel af. Deze overwinning kwam niet als een verrassing, Wiebes won dit seizoen al de Centric clubcompetitie en de Healthy Ageing Tour bij de junior vrouwen. “We reden als team echt super en controleerden de wedstrijd”, aldus de nieuwe Europees Kampioene. Kort voor het einde van de wedstrijd sprongen er drie dames weg uit het peloton. “De meiden hebben super goed op kop gereden om het gat te dichten. Het was vechten voor je plek en ik ging de sprint vroeg aan, maar gelukkig kwam alles goed.”

 

Bij de beloften vrouwen was Floortje Mackaij met haar negende plek de beste Nederlandse. Op 15 kilometer van de finish reed Pernille Mathiesen (DEN) weg uit het peloton. Met nog twee kilometer te gaan kwam de Deense weer in beeld van het peloton, maar ze hield genoeg over om het peloton voor te blijven. “We hebben geprobeerd de koers hard te maken, maar dit bleek te moeilijk. In de sprint heb ik eigenlijk niet volop kunnen rijden omdat ik twee keer hard heb moeten remmen” aldus Mackaij.

 

De wedstrijd bij de Junior mannen begon droog maar het Deense weer veranderde snel. In het begin van de wedstrijd lieten de Nederlandse mannen zich van voren zien in het peloton. Bij de voedingszone kwamen Adne Koster en Thymen Arensman helaas ten val. Daan Hoole reed weg maar werd later weer ingelopen door de kopgroep. Talentcoach Peter Zijerveld over zijn pupillen: “De mannen hebben een hele goede wedstrijd gereden maar helaas zonder podium resultaat. Ze hebben geprobeerd de wedstrijd hard te maken maar er waren te veel landen gebaat bij een massasprint. Zelfs de harde wind bleek niet voldoende om gaten te laten vallen in het peloton. In de finale hebben de mannen er echt nog alles aan gedaan om weg te komen, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk werd het een massasprint en we wisten al dat het in dit veld lastig werd die te winnen. Respect voor de aanvalslust, meer zat er helaas niet in.”  De wedstrijd werd gewonnen door de Italiaanse Michele Gazzoli, Minne Verboom werd met zijn 11e plaats de best geklasseerde Nederlander.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.