Moreno Hofland pakt brons op EK

Op de vijfde en laatste dag van het Europees Kampioenschap wielrennen in het Deense Herning was het tijd voor de elite mannen om de strijd aan te gaan voor de Europese trui. De oranje formatie reed sterk en berekenend. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in een massasprint waar Moreno Hofland het beslag wist te leggen op de bronzen medaille.   

 

Het Nederlandse team wist zich in de aanloop van de wedstrijd goed te sparen. Met nog 25 kilometer te gaan, was het Maurits Lammertink die zich voor het eerst liet zien. Dankzij de inspanningen van Lammertink en de Italianen en Duitsers werd het tempo in het peloton verhoogd.

Vijf kilometer later springt Steven Lammertink goed mee met een ontsnappingspoging van Leon Sanchez (ESP). Uiteindelijk houdt geen van de uitval pogingen stand en draait de wedstrijd zoals verwacht uit op een massasprint.

 

De laatste kilometer verloopt onrustig. Moreno Hofland kan mede dankzij Looij, Stroetinga en De Kort naar voren rijden om uiteindelijk aan te haken op de trein van Viviani (ITA). In de sprint moet hij het afleggen tegen Alexander Kristoff (NOR) en Elia Viviani (ITA), en pakt het brons. “Dit was voor mij het hoogst haalbare. Ik moest van wat verder komen, maar dit is een goed resultaat voor ons. Ik ben blij dat ik mee kon sprinten. Bij Lotto Soudal moet ik wat vaker in dienst rijden, en als je dan deze kans krijgt dan pak ik die met beide handen aan.”

 

Bondscoach Thorwald Veneberg is naar eigen zeggen “Super tevreden.” Het ging zoals we van tevoren hadden doorgenomen. Bij alle ontsnappingen zat er iemand van ons bij. Maar we hebben wel voorzichtig gereden om niet met onze krachten te smijten. Wij waren niet de favoriet, maar door slim te koersen hebben we wel het podium gehaald.”

Foto: Anton Vos/Cor Vos

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.