KNWU benoemt Bill Huck als nieuwe bondscoach baansprint

Na een uitgebreide selectieprocedure waar de baanrenners zelf intensief bij betrokken zijn geweest, is Bill Huck aangesteld als de nieuwe bondscoach van de baansprinters. De Duitser, wereldkampioen Sprint in 1989 en 1990, volgt René Wolff op. Op zijn beurt verlaat Huck de Amerikaanse bond waar hij nu bondscoach van de nationale sprintselectie is.

Huck is trots dat hij per 15 september als bondscoach van de Nederlandse baansprinters aan de slag gaat:

"Ik krijg de kans om in Nederland met een sterk elite-team te werken. Volgend jaar is het WK baanwielrennen in Nederland. Daar kunnen we laten zien hoe sterk de huidige selectie is. Natuurlijk werken we ook al toe naar de Olympische Spelen van Tokyo. Deze zomer hebben we op het EK baanwielrennen voor junioren kunnen zien hoeveel baantalent er in Nederland is. Ik verheug mij erop om met deze groepen te gaan werken."

Hugo Haak, sprinter in de baanselectie en één van de renners uit de selectiecommissie: 

"Wij zijn als renners heel actief betrokken geweest bij de sollicitatie procedure. Het contact met Bill was vanaf het eerste moment al prettig. Bill is een coach met veel ervaring. Het baanprogramma heeft de afgelopen jaren al een enorme sprong gemaakt. Wij zijn ervan overtuigd dat Bill de juiste kandidaat is om ons de komende jaren te begeleiden naar een nog hoger niveau. Allereerst natuurlijk tijdens het WK Baan in Apeldoorn volgend jaar, maar ook op weg naar de Olympische Spelen van 2020."

Ook technisch directeur Johan Lammerts is tevreden met de aanstelling van Huck:

"Bill is een ervaren coach die goed in ons team past. Daarnaast zijn de renners heel positief over zijn komst en dat vind ik erg belangrijk."

--------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Op donderdag 21 september is er in Omnisport Apeldoorn een open training met Bill Huck en de elite baansprintselectie. U bent hierbij van harte welkom. De definitieve persuitnodiging voor deze open training volgt zeer binnenkort.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.