Bondscoach Thorwald Veneberg roept vervanger op voor Dylan van Baarle

Papendal, 15 september - Dylan van Baarle zal vanwege blessureleed niet deelnemen aan de WK-wegwedstrijd in Bergen voor elite-mannen op zondag 24 september. Als vervanger is Danny van Poppel opgeroepen.

Dylan heeft nog te veel last van zijn ribben. Deze blessure is ontstaan door de valpartij in de Tour of Britain. Hij heeft te veel last om goed aan te kunnen zetten. Het parcours in Bergen vraagt om veel aanzetten en versnellen. Dylan is daardoor niet overtuigd dat hij 100 procent fit aan de start kan verschijnen. Als ik kijk naar wat een aantal andere landen aan teams hebben opgesteld, bijvoorbeeld Italië, bestaat er een kans dat die landen er voor willen zorgen dat het een sprint wordt van een grotere groep. Derhalve mijn keuze om toch een van onze snelle renners, Danny van Poppel toe te voegen, die goed een lastig parcours aan kan.

Bondscoach Thorwald Veneberg
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.