Selectie wereldbeker veldrijden Koksijde

Papendal, 16 oktober - Bondscoach Gerben de Knegt heeft maandag de selectie bekendgemaakt van de renners die deelnemen aan de wereldbekerwedstrijd in Koksijde (België) op zondag 22 september.

Selectie Elite mannen

1. Mathieu van der Poel

2. Lars van der Haar

3. Corne van Kessel

4. David van der Poel

5. Stan Godrie

6. Twan van den Brand

7. Thijs van Amerongen

8. Gosse van der Meer

Selectie Elite vrouwen

1. Sophie de Boer

2. Maud Kaptheijns

3. Lucinda Brand

4. Annemarie Worst

5. Manon Bakker

6. Inge van der Heijden

7. Ceylin del Carmen Alverado

8. Fleur Nagengast

Selectie U23 mannen

1. Joris Nieuwenhuis

2. Jens Dekker

3. Sieben Wouters

4. Maik van der Heijden

5. Kelvin Bakx

6. Thymen Arensman

7. Roel van der Stegen

Selectie Junior mannen

1. Ryan Kamp

2. Pim Ronhaar

3. Luke Verburg

4. Bart Artz

5. Mees Hendrikx

6. Bodi del Grosso

"We reizen af naar Koksijde met misschien wel de sterkste selectie ooit. We hebben de afgelopen weken laten zien dat we in alle categorieën kunnen winnen. Mathieu wint momenteel overal waar hij aan de start staat. Lars van der Haar heeft zijn 1ste overwinning van het seizoen al binnen. Corné van Kessel werd al 2de in de wereldbeker in Waterloo en ook David van der Poel is in goede doen. Bij de U23 zijn Jens Dekker en Joris Nieuwenhuis potentiële winnaars. Bij de Elite vrouwen is Maud Kaptheijns één van de favorieten en ben ik benieuwd waar Sophie de Boer staat na haar oorontsteking. Bij de junioren zijn we ook sterk vertegenwoordigd met onder andere Pim Ronhaar die afgelopen weekend de winst pakte in Zonhoven."

Bondscoach Gerben de Knegt
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.