EK-selectie veldrijden bekend

Papendal, 30 oktober - Bondscoach Gerben de Knegt heeft maandag de selectie bekendgemaakt van de renners die deelnemen aan de Europese kampioenschappen veldrijden in Tabor (Tsjechië) op zondag 5 november.

Update vrijdag 3 november:

Sophie de Boer heeft zich afgemeld bij bondscoach Gerben de Knegt voor de EK. Ze is helaas nog niet fit genoeg en heeft wat meer rust nodig om goed te herstellen.

Selectie Elite mannen

1. Mathieu van der Poel

2. Lars van der Haar

3. Corne van Kessel

4. David van der Poel

5. Stan Godrie

6. Twan van den Brand

Selectie Elite vrouwen

1. Maud Kaptheijns

2. Lucinda Brand

3. Annemarie Worst

4. Denise Betsema

5. Geerte Hoeke

Selectie U23 mannen

1. Jens Dekker

2. Sieben Wouters

3. Maik van der Heijden

4. Kelvin Bakx

5. Thymen Arensman

Selectie U23 vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado

2. Fleur Nagengast

3. Manon Bakker

4. Inge van der Heijden

5. Yara Kastelijn

Selectie Junior mannen

1. Ryan Kamp

2. Pim Ronhaar

3. Luke Verburg

4. Bart Artz

5. Mees Hendrikx

6. Bodi del Grosso

We reizen af naar Tabor met een hele sterke selectie. Er zijn meerdere podiumkandidaten over de verschillende categorieën. Bij de Elite mannen is Mathieu van der Poel dé grote favoriet en zijn Lars van de Haar en Corné van Kessel serieuze podiumkandidaten. Bij de Elite vrouwen is Maud Kaptheijns een grote favoriet met haar fantastische seizoenstart. Dat bewees ze afgelopen weekend nogmaals met twee overwinningen.Voor de U23 categorie is Jens Dekker in goede vorm om een gooi naar de titel te doen. Bij de junioren zijn Ryan Kamp en Pim Ronhaar ook serieuze podiumkandidaten. Kortom, we hebben hoge verwachtingen.

Bondscoach Gerben de Knegt
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.