Wereldbeker selectie baanwielrennen Manchester bekend

Papendal, 7 november - Bondscoaches Peter Schep (duur) en Bill Huck (sprint) hebben de selecties bekend gemaakt voor de wereldbekerwedstrijd in Manchester, Groot-Brittannië.

Wereldbeker Manchester (10 - 12 november)

Duuronderdelen

Omnium

Mannen: Roy Pieters

Vrouwen: Nina Kessler

Koppelkoers

Mannen: Yoeri Havik en Wim Stroetinga

Scratch

Mannen: Wim Stroetinga

Vrouwen: Mylène de Zoete

"Ik heb voor de duurgroep een smallere selectie en minder te verrijden onderdelen, dus ook minder kansen. Voor de ervaren mannen Havik, Pieters en Stroetinga gaan we voor het podium. En omdat Kirsten Wild een rustperiode heeft, krijgt Mylène de Zoete een kans om te zien wat ze kan. Maar die mag er zonder druk in gaan. Voor Mylène is het een beloning voor haar EK en WK junioren medailles. Nina Kessler vervangt Wild in het omnium en dat is voor haar een prachtige uitdaging om te zien waar ze staat op dit olympische onderdeel."

Bondscoach duur Peter Schep 

Sprintonderdelen

Teamsprint

Mannen: Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee

Vrouwen: Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx

Sprint

Mannen: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland

Vrouwen: Shanne Braspennincx en Elis Ligtlee

Keirin

Mannen: Jeffrey Hoogland

Vrouwen: Shanne Braspennincx

Kilometer tijdrit:

Sam Ligtlee

500 meter tijdrit:

Kyra Lamberink

"Voor de teamsprint bij de mannen is het doel bij de eerste zes te eindigen en voor de vrouwen het podium. Voor de sprint gaan we bij de mannen voor een plek bij de eerste zes en voor de vrouwen bij de beste acht. Voor de keirin gaan we voor zowel de mannen als de vrouwen voor een finaleplaats."

Bondscoach sprint Bill Huck
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.