Selectie wereldbeker veldrijden Zeven bekend

Papendal, 20 november - Bondscoach Gerben de Knegt heeft maandag de selectie bekend gemaakt van de renners die deelnemen aan de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Zeven op zondag 25 november.

Vorig jaar kwam Zeven voor het eerst op de wereldbekerkalender. Een aparte ronde met veel draaien en keren, op- en af op een korte steile bult en een lange zandbak. "Het is een aparte cross, niet een heel typisch Nederlands of Belgisch parcours en een goede start is belangrijk", aldus de bondscoach. "Mathieu van der Poel heeft weinig last van de hechtingen in zijn knie en ook Maud Kaptheijns is fit. We zijn als Nederlandse ploeg weer op oorlogssterkte."

Selectie Elite Mannen

1. Mathieu van der Poel

2. Lars van der Haar

3. Corne van Kessel

4. David van der Poel

5. Stan Godrie

6. Twan van den Brand

7. Patrick van Leeuwen

8. Thijs van Amerongen

 

Selectie Elite Vrouwen

1. Sophie de Boer

2. Maud Kaptheijns

3. Annemarie Worst

4. Manon Bakker

5. Inge van der Heijden

6. Ceylin del Carmen Alverado

7. Fleur Nagengast

8. Yara Kastelijn

 

Selectie U23 Mannen

1. Joris Nieuwenhuis

2. Jens Dekker

3. Sieben Wouters

4. Maik van der Heijden

5. Kelvin Bakx

6. Thymen Arensman

 

Selectie Junior Mannen

1. Ryan Kamp

2. Pim Ronhaar

3. Luke Verburg

4. Bart Artz

5. Mees Hendrikx

6. Lars Boven

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciƫn van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.