KNWU biedt platform voor (oud-) topwielrenners

Papendal, 25 januari - Met trots maakt de KNWU tijdens haar 90-jarig bestaan (1928- 2018) bekend dat er in navolging van andere Nederlandse sportbonden, nu ook een alumnivereniging is opgericht voor (oud-) topwielrenners. De vereniging wil een inspiratiebron zijn voor de wielersport en een platform bieden voor (oud-) topwielrenners in Nederland.

270563 knwu alumni facebook 4b153f large 1516877455

Een verbindend netwerk van topwielrenners

Nederland kent een rijke wielerhistorie. De verschillende generaties wielrenners zijn vaak te weinig met elkaar in verbinding waardoor kennis en ervaring uit de sport verdwijnt. Initiatiefneemster en voorzitter Vera Koedooder (baan en wegwielrenster) heeft met een aantal (oud-)wielrenners het initiatief genomen om een vereniging op te richten en tevens het voorlopig bestuur te vormen.

Voorlopig bestuur

Vera Koedooder (baan en weg)

Jenning Huizenga (baan)

Gerben de Knegt (veldrijden en mountainbike)

Adrie van der Poel (veldrijden en weg)

Johan Reekers (paralympisch weg)

Aart Vierhouten (weg)

Marianne Vos (weg, baan en veldrijden)

“De alumni gaan op basis van kennis, ervaring en betrokkenheid proberen een waardevolle bijdrage te leveren aan de Nederlandse Wielersport en zijn zelfstandig functionerend onder de vlag van de KNWU. Wij zijn een verbindend netwerk dat nieuwe generaties inspireert en enthousiasmeert. Door te adviseren en organiseren verspreiden wij de ware wielerpassie. Als (oud-) topwielrenners koppelen wij hier graag doelstellingen aan vast.”

Vera Koedooder

Doelstellingen KNWU alumnivereniging

De doelstellingen die de Alumnivereniging zich heeft gesteld zijn:

- Het organiseren van bijeenkomsten bij internationale wedstrijden of kampioenschappen in Nederland (minimaal 1x per jaar) die de onderlinge band versterken.

- Een platform bieden voor (oud-)topwielrenners in Nederland en daardoor de geschiedenis van de wielersport in ere houden.

- Het verbinden en inspireren van wielergeneraties.

- Adviezen en ondersteuning geven aan (oud-) renners of junioren/beloften.

- Het bestuur van KNWU Alumni zal als klankbordgroep fungeren voor de KNWU.

Marianne Vos: "Wij roepen alle (oud-) topwielrenners op die ooit door de KNWU zijn geselecteerd en hebben deelgenomen aan een Olympische Spelen of wereldkampioenschap bij de junioren, beloften of elite om lid te worden. Leden kunnen zo een waardevolle bijdrage leveren aan huidige en nieuwe generaties. Lid word je via www.knwualumni.nl.”

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.