Selectie wereldbeker veldrijden Hoogerheide bekend

Papendal, 22 januari - Bondscoach Gerben de Knegt heeft maandag de selectie bekend gemaakt van de renners die deelnemen aan de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide op zondag 28 januari.

"Met de laatste wereldbeker wedstrijd van het seizoen ben ik benieuwd hoe iedereen er voor staat een week voor het WK. Corné van Kessel en Lars van der Haar hadden gister in Nommay een mindere dag. Het is belangrijk dat zij weer het niveau halen waar zij thuishoren met het oog op Valkenburg. Het is jammer dat ik Thalita de Jong niet kan opstellen met haar twee overwinningen dit weekend. Helaas komt dit omdat ze niet in de top 50 van de UCI-ranking staat. Marianne Vos daarentegen staat wel aan de start. Ik ben heel benieuwd hoe ze hersteld is van haar fysieke ongemak. Bij de junioren maken Mees Hendrikx en Pim Ronhaar nog kans om de wereldbeker te winnen. Mathieu van der Poel heeft deze na de winst in Nommay al binnen."

Bondscoach Gerben de Knegt

Selectie Elite mannen

1. Mathieu van der Poel

2. Lars van der Haar

3. Corné van Kessel

4. David van der Poel

5. Stan Godrie

6. Twan van den Brand

7. Patrick van Leeuwen

8. Thijs van Amerongen

Selectie Elite vrouwen

1. Maud Kaptheijns

2. Lucinda Brand

3. Annemarie Worst

4. Marianne Vos

5. Ceylin del Carmen Alvarado

6. Inge van der Heijden

7. Fleur Nagengast

8. Manon Bakker

Selectie U23 mannen

1. Joris Nieuwenhuis

2. Jens Dekker

3. Sieben Wouters

4. Maik van der Heijden

5. Kelvin Bakx

6. Thymen Arensman

7. Roel van der Stegen

* B-selectie

1. Kyle Achterberg

2. Koen van Dijke

3. Mart Muskens

Selectie Junior mannen

1. Ryan Kamp

2. Pim Ronhaar

3. Luke Verburg

4. Bart Artz

5. Mees Hendrikx

6. Noah Vreeswijk

*B-selectie

1. Milan Ziemerink

2. Lars Boven

3. Bodi del Grosso

* "Doordat de wereldbeker in Nederland is, kan ik ook een B-selectie laten starten."

Bondscoach Gerben de Knegt
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.