Jelle van Gorkom buiten acuut levensgevaar

BMX’er Jelle van Gorkom is uit zijn coma, maar nog licht bij bewustzijn en kwetsbaar. Van Gorkom wacht een lange revalidatieperiode, waarbij de mate van herstel voorlopig nog onbekend is.

269407 corvos 00026922 001 0477a2 large 1515580814

Jelle van Gorkom laat voorzichtig vooruitgang zien en is nu buiten acuut levensgevaar. Hij is ontwaakt uit zijn coma, al is hij nog licht bij bewustzijn en kwetsbaar. Van Gorkom reageert op prikkels, maakt contact en geeft blijk van herkenning. Dit ontwikkelt zich zeer langzaam en kost Jelle veel kracht. Een belangrijke eerste stap, de artsen doen nog geen uitspraak over de neurologische gevolgen van het ongeval. Het is duidelijk dat Van Gorkom een lange revalidatieperiode wacht, waarbij er geen garanties zijn op volledig herstel.

 

Dinsdagmiddag 9 januari kwam BMX’er Jelle van Gorkom ernstig ten val tijdens een training op Papendal. Van Gorkom liep bij zijn val gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren op. Om zijn lichaam de tijd te geven om te herstellen werd hij slapende gehouden. Op zaterdag 13 januari werd duidelijk dat hij geen slaapmedicatie meer kreeg toegediend en op eigen kracht moest ontwaken uit zijn coma.

Eventuele ontwikkelingen worden vermeld in overleg met de familie. Op dit moment worden er geen verdere mededelingen gedaan.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.