Selectie veldrijden WK Valkenburg bekend

Papendal, 28 januari - Bondscoach Gerben de Knegt heeft zondag de selectie bekend gemaakt van de renners die deelnemen aan de Wereldkampioenschappen veldrijden in Valkenburg op zaterdag 3 en zondag 4 februari.

"Mathieu van der Poel heeft vandaag in Hoogerheide nogmaals bewezen dat hij klaar is voor het WK. Ook zijn broer David laat zien dat zijn vorm uitstekend is. Lars van der Haar en Corné van Kessel hebben na een mindere dag in Nommay laten zien klaar te zijn voor het WK in eigen land. Marianne Vos heeft vandaag haar klasse getoond en zal deze week de laatste puntjes op de i zetten. Ik ben blij dat Thalita de Jong weer fit is en een voormalig wereldkampioen is zeker een versterking van de selectie. Met de Elite vrouwen selectie kunnen we volgende week meedoen voor het podium. Dit geldt ook voor de U23 vrouwen die vandaag heel goed hebben gereden. Bij de beloften laat Joris Nieuwenhuis zijn klasse weer zien met zijn 3de plek. Bij de junioren zijn er meerdere kanshebbers en kijk ik uit naar de strijd om het podium."

Bondscoach Gerben de Knegt

Selectie Elite mannen

1. Mathieu van der Poel

2. Lars van der Haar

3. Corné van Kessel

4. David van der Poel

5. Stan Godrie

Selectie Elite vrouwen

1. Maud Kaptheijns

2. Lucinda Brand

3. Annemarie Worst

4. Thalita de Jong

5. Marianne Vos

Selectie U23 mannen

1. Joris Nieuwenhuis

2. Jens Dekker

3. Sieben Wouters

4. Maik van der Heijden

5. Kelvin Bakx

6. Thymen Arensman

Selectie U23 vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado

2. Inge van der Heijden

3. Fleur Nagengast

4. Manon Bakker

5. Yara Kastelijn

Selectie Junior mannen

1. Ryan Kamp

2. Pim Ronhaar

3. Luke Verburg

4. Bart Artz

5. Mees Hendrikx

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.