Baanselectie WK Apeldoorn bekend

Papendal, 30 januari - Bondscoaches Peter Schep (duur) en Bill Huck (sprint) hebben de selecties bekend gemaakt voor de Wereldkampioenschappen baanwielrennen. Deze vinden plaats van woensdag 28 februari tot en met zondag 4 maart in Apeldoorn.

"De afgelopen wedstrijden zijn van grote invloed geweest op de definitieve WK-selectie. Vooral de wereldbeker in Minsk heeft de nodige positieve resultaten laten zien. Met de geselecteerde renners hopen we allereerst de progressie door te zetten op de olympische events omnium en madison. Daarnaast zijn we op de niet-olympische nummers heel kansrijk en dat laten we graag zien in eigen land. Onze beide achtervolgers kunnen op een goede dag meedoen voor de prijzen. Goed om te constateren dat Nederland in de breedte bij de mannen ook de aansluiting vindt bij de internationale top. Bij de dames zijn de afgelopen jaren al veel medailles gescoord. Kirsten Wild is letterlijk en figuurlijk degene met de meeste kansen. Kirsten komt 4 van de 5 dagen in actie en is op alles medaillekandidaat. Zoals in 2011 verwacht ik ook nu weer een fantastische Oranje-sfeer, die onze renners vooruit helpt. Ik ben tevreden met 3 medailles voor deze selectie."

Bondscoach Peter Schep

Duuronderdelen

Scratch

Mannen: Wim Stroetinga

Vrouwen: Kirsten Wild

Puntenkoers

Mannen: Jan-Willem van Schip

Vrouwen: Kirsten Wild

Omnium

Mannen: Jan-Willem van Schip

Vrouwen: Kirsten Wild

Individuele achtervolging

Mannen: Dion Beukeboom

Vrouwen: Annemiek van Vleuten

Madison

Mannen: Wim Stroetinga en Roy Pieters

Vrouwen: Kirsten Wild en Amy Pieters

"Voor de atleten is het fantastisch om de wereldkampioenschappen voor het thuispubliek te mogen rijden, waardoor ze net dat extra beetje kunnen geven. Voor de sprintonderdelen van de mannen is de verwachting een podiumplek bij de teamsprint, keirin en kilometer tijdrit. Zeker na de succesvolle wereldbekerwedstrijden van dit seizoen. Bij de sprint hoop ik op een plaats bij de eerste zes. Bij de vrouwen is het doel een finaleplaats op de keirin en de 500 meter tijdrit. Bij de teamsprint is mijn verwachting een plek bij de eerste vijf en bij de sprint een plek bij de beste acht." 

Bondscoach Bill Huck

Sprintonderdelen

Teamsprint

Mannen: Roy van den Berg, Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli

Vrouwen:Kyra Lamberink, Laurine van Riessen, Hetty van de Wouw en Shanne Braspennincx

Sprint

Mannen: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland

Vrouwen: Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx

Keirin

Mannen: Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli

Vrouwen: Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx

Kilometer tijdrit

Jeffrey Hoogland en Theo Bos

500 meter tijdrit

Kyra Lamberink en Elis Ligtlee

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.