Para-Cycling selectie WK Baanwielrennen bekend

272303 para cycling 1024x363 9dab59 large 1518596424

Papendal, 14 februari - Bondscoach Eelke van der Wal heeft de Para-Cycling selectie bekendgemaakt voor de Wereldkampioenschappen Baanwielrennen. Deze vinden plaats van 22 tot en met 25 maart in Rio de Janeiro.

Voor velen uit de selectie is het terugkeren naar de plek waar ze in 2016 zo succesvol waren op de Paralympische Spelen. Met die geweldige herinnering voelen ze zich gesterkt om opnieuw te schitteren in Rio. De heren tandems gaan op jacht om de Britse hegemonie te doorbreken. Voor Alyda Norbuis en Arnoud Nijhuis een nieuwe kans om een wereldtitel te veroveren op de tijdrit over 500 en 1000 meter. Ook zijn er drie nieuwe namen toegevoegd aan de baanselectie. Daniel Abraham was al succesvol op de weg in Rio (goud wegrit) maar gaat nu voor een goede klassering op de individuele achtervolging. Als laatste zijn er twee talenten doorgestroomd naar de WK-selectie. Met het sterke optreden tijdens de 1e World Cup in Manchester mogen ze zich nu voor het eerst tonen op het hoogste niveau.

Bondscoach Eelke van der Wal

Dames:

C2-klasse Alyda Norbruis

C4-klasse Caroline Groot

Heren:

C1- klasse Arnoud Nijhuis

C3- klasse Stijn Boersma

C5- klasse Daniel Abraham

Tandem: Tristan Bangma & piloot Patrick Bos

* Tandem: Vincent ter Schure & piloot Timo Fransen

* Nemen niet deel aan de WK vanwege het missen van voldoende wedstrijd fitheid.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciƫn van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.