2e NK Zwift op 24 februari

Uniek online event NK Zwift live in Amsterdam

Papendal, 19 februari – Het tweede Nederlands kampioenschap Zwift vindt plaats op zaterdag 24 februari. Op deze dag strijden mannen en vrouwen voor de digitale kampioenstrui van Nederland op het online platform Zwift.

272676 nk%20zwift%202018 58bbe7 large 1519053133

Na het succes van vorig jaar organiseert de KNWU als enige sportbond - dit jaar in samenwerking met het fitness platform Zwift - haar tweede NK Zwift. Het online platform heeft de top 15 landen met de meeste Zwifters geselecteerd en organiseert voor het eerst de Zwift National Championships. Naast Nederland doen o.a. Amerika, Frankrijk, België en de UK mee.

Categorieën en parcours

Het kampioenschap bestaat uit een individuele mannen- en vrouwenwedstrijd. Beide wedstrijden worden gereden op de Watopia Volcano Climb Course met 357,2 hoogtemeters per ronde. De mannen rijden drie rondes van elk 22,8km. De vrouwen rijden er twee, in totaal 45,6km. 

Word jij Nederlands kampioen(e) Zwift?

Aan het eind van het NK zijn er twee nieuwe Nederlands kampioenen Zwift. Het is een open NK, wat wil zeggen dat iedereen mee kan doen. Ook jij. Alle Nederlandse deelnemers worden, ongeacht je niveau, in de definitieve NK-uitslag opgenomen. Lees op knwu.nl/nkzwift meer over hoe je kunt deelnemen en wat de regels zijn.

Live in Amsterdam

Nieuw aan deze editie – naast het feit dat de KNWU dit samen met Zwift wereldwijd organiseert – is dat er ook live in Amsterdam bij Robic gefietst wordt. Er rijden renners online op de Volcano Climb, maar ook live naast elkaar en er is een livestream met commentaar, waardoor geïnteresseerde het NK kunnen volgen. Houd de kanalen van de KNWU in de gaten voor meer informatie.

*** einde persbericht ***

Noot voor de redactie

Wij nodigen u graag uit om aanwezig te zijn tijdens het live-event bij Robic te Amsterdam. Bij interesse ontvangen wij graag een ‘aanmelding’ d.m.v. een mail t.a.v. Kevin Leenheers (kevin.leenheers@knwu.nl) met daarin uw naam en organisatie.

Adres Robic: Sloterweg 1043-T, 1066 CC Amsterdam

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

- Organisatie | Leon van Bon: 06-13 66 16 05 – leonvanbon281@gmail.com

- Robic | Wouter Ruchtie: 020-210 1014 – wouter@robic.nl

- KNWU | Kevin Leenheers: 06-82 98 43 06 – kevin.leenheers@knwu.nl

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.