NK Wegwielrennen 2018 op de Brabantse Wal

Het NK Wegwielrennen 2018 vindt plaats op de Brabantse Wal. De KNWU, de Regio West-Brabant, organisator Golazo en de UCI WorldTour ploegen slaan de handen ineen om een mooi wielerfeest te creëren in de wielergekke Brabantse streek. Centraal in het NK liggen de Brabantse Wal gemeenten, Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht. Het NK Wegwielrennen vindt plaats op 27 juni, 30 juni en 1 juli.

Wethouder Sport van Woensdrecht, Hans de Waal: "We hebben als regio in het Wielerplan West-Brabant duidelijke ambities uitgesproken voor de wielersport. Het is een sport die bij ons past en waarmee we ons willen onderscheiden. De organisatie van het NK past hier uitstekend bij. Het is heel speciaal dat Woensdrecht de finish van de wegwedstrijden mag begroeten."

Het NK kent een vernieuwde opzet. Directeur Vincent Luyendijk van de KNWU: "We gaan in het vernieuwde NK met een vaste organisatie werken, in nauw overleg met de grote ploegen. Op die manier gaan we een nog mooier wielerfeest creëren. Het is een mooie bonus dat we in deze nieuwe opzet direct het NK kunnen houden in Brabantse Wal, een streek waar wielrennen immens populair is."

Paul de Beer, wethouder Sport van de gemeente Breda en bestuurlijk trekker van het Wielerplan West-Brabant, voelt zich trots: "Met het NK wielrennen in West-Brabant dit jaar zetten we mooie stappen in de regio. Eén van de ambities uit ons regionale Wielerplan is namelijk om in West-Brabant te komen tot een meerjarige internationale wielerkalender."

Programma

Het NK Wegwielrennen wordt op drie dagen verreden. Op 27 juni vinden de individuele tijdritten voor Beloften, Vrouwen en Mannen plaats in Bergen op Zoom. Op 30 juni worden de wegwedstrijden voor Beloften en Elite-Vrouwen georganiseerd in combinatie met een toertocht voor wielertoeristen. Op zondag 1 juli wordt de wegwedstrijd voor de Elite-Mannen gehouden. De wegwedstrijden finishen in Hoogerheide, Gemeente Woensdrecht.

Arjan van der Weegen, wethouder in Bergen op Zoom: "De tijdrit belooft een prachtig wielerfeest op te leveren. We kunnen het beste van de Brabantse Wal laten zien in combinatie met het mooie centrum van Bergen op Zoom. Het is ook een nieuw bewijs dat de samenwerking in de regio heel goed werkt."

UCI WorldTour ploegen

De ploegleiding van de beide UCI WorldTour ploegen met een Nederlandse tint kijken uit naar het vernieuwde NK. Richard Plugge, manager Team LottoNL-Jumbo: "Het NK is een belangrijke wedstrijd voor ons. Daarom trekken we samen op met de KNWU. Het is mooi om te zien dat dit enthousiasme wordt gedeeld door de Brabantse Wal."

Iwan Spekenbrink, manager van Team Sunweb, juicht de plannen toe. "De samenwerking tussen teams, KNWU en organisator past in de moderne sport. Daar zijn we blij mee. Zoals we ook blij zijn om naar een streek te kunnen die het NK omarmt."

-------- einde persbericht --------

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

Golazo Cycling NL, Dimitri Bonthuis, telefoon 06-21555030

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.