Jelle van Gorkom naar revalidatiecentrum

Papendal, 12 maart - BMX’er Jelle van Gorkom is vandaag verhuisd van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen naar een revalidatiecentrum in Arnhem. Jelle heeft in het Radboud Ziekenhuis belangrijke eerste stappen gezet in zijn herstel en vervolgt nu zijn revalidatie in een revalidatiecentrum.

274568 jelle%20van%20gorkom%20corvos af42ff large 1520795895

Jelle van Gorkom heeft zich de afgelopen weken op diverse vlakken ontwikkeld. Hij eet inmiddels zelfstandig en voldoende, waardoor zijn huidige gewicht stabiel blijft. Ook Jelle zijn spraak verbetert, hij heeft gestaan en de eerste stappen gezet. Van Gorkom toont duidelijk progressie, maar wacht nog altijd een lange revalidatieperiode van minimaal 10 tot 12 maanden, waarbij de mate van herstel onbekend blijft.

"Het is fijn te zien dat er positieve ontwikkelingen zijn in het herstel. Ik zit bijna elke dag aan zijn bed en zie de vechter en topsporter in Jelle. We hopen dat deze lijn zich voortzet."

Bas de Bever, Bondscoach BMX

"Jelle, zijn familie en overige betrokkenen zijn gematigd positief over de stappen die hij zet. Wij bewonderen zijn vastberadenheid en de wijze waarop hij werkt aan zijn herstel."

Jochem Schellens, directeur van Sportcentrum Papendal

Trainingsongeval Jelle van Gorkom

Dinsdagmiddag 9 januari kwam BMX’er Jelle van Gorkom ernstig ten val tijdens een training op Papendal. Om zijn lichaam de tijd te geven om te herstellen werd hij slapende gehouden. Op zaterdag 13 januari werd duidelijk dat hij geen slaapmedicatie meer kreeg toegediend en op eigen kracht moest ontwaken uit zijn coma. Maandag 22 januari volgde het bericht dat Jelle uit zijn coma was ontwaakt en hem een lange revalidatieperiode wacht.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.