KNWU en Limburg Cycling organiseren Limburgse testdagen

Papendal, 27 maart - In 2018 organiseren de KNWU en Limburg Cycling samen de Limburgse testdagen. Nadat de Ardennen Proef dagen vorig jaar nog in afgeslankte vorm in de Ardennen plaats vond, komt deze vanaf dit jaar in vol ornaat terug in de Limburgse heuvels. De opzet blijft hetzelfde, waarbij de vaste uitvalsbasis Limburg wordt.

275616 33b76ba4 f2a8 4429 b2be 4bb3f9d93026 ff866d large 1521548507

"Om talent te ontwikkelen is het belangrijk dat dit herkend wordt. Het hele jaar organiseren we al trainingskampen voor de nationale selecties vanuit de Sportzone Limburg in Sittard-Geleen. Om ook deze vernieuwde testdagen in Limburg te organiseren is een logische stap."

KNWU Talentcoach Peter Zijerveld

“Limburg heeft de ideale voorzieningen om de talenten goed te kunnen testen. Niet alleen de Limburgse heuvels, maar ook het Tom Dumoulin Bike Park en High Performance Center in Sittard bieden meerdere testmogelijkheden”

Milan van Wersch, manager bij Limburg Cycling

De Camerig als klimtest

Voor het testen van de klimcapaciteiten van de talenten is de Camerig als testklim uitgekozen. De KNWU heeft afgelopen jaren een protocol uitgewerkt zodat renners zich - naast de Limburgse testdagen - het hele jaar daar kunnen testen en de data kunnen doorgeven aan de KNWU. Op deze wijze wordt er een nieuwe database opgebouwd met testgegevens van renners.

Limburgse Testdagen

De Limburgse testdagen worden in juli 2018 georganiseerd voor nieuwelingen en junioren. Nieuw is dat er mountainbikers (nieuwelingen en junioren) getest worden. In totaal kunnen 40 renners deelnemen. De Sport Technisch District Coördinatoren van de districten dragen renners voor aan de KNWU die vervolgens een uitnodiging ontvangen.

Ardennen Proef

De Rabo Ardennen Proef is bekend in het Nederlandse wielrennen. Tijdens een aantal dagen in de Ardennen werden Nederlandse talenten op de proef gesteld. Uiteindelijk kwamen talenten zoals Anna van der Breggen, Robert Gesink, Wilco Kelderman en Sam Oomen onder andere naar boven drijven tijdens deze testen.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.