Start wegwedstrijden NK Wielrennen 2018 in Nispen

Papendal, 28 maart - De wegwedstrijden van het NK Wegwielrennen 2018 gaan van Nispen naar Woensdrecht. Eerder werd al bekend dat de tijdrit start en finisht in Bergen op Zoom. Het NK 2018 vindt plaats op de Brabantse Wal. De KNWU, de Regio West-Brabant, organisator Golazo en de ploegen slaan de handen ineen om een mooi wielerfeest te creëren in de wielergekke Brabantse streek. Het NK Wegwielrennen vindt plaats op 27 juni, 30 juni en 1 juli.

276569 nk wielrennen lr 92f02f large 1522247343

Vanuit Nispen, onderdeel van de Gemeente Roosendaal, vertrekken de verschillende wegwedstrijden voor een ronde over de Brabantse Wal. De finish van de wegwedstrijden vindt na een aantal lokale rondes plaats in Woensdrecht. De start van het NK gaat onderdeel uitmaken van het wielerprogramma in Nispen, dat al gepland stond op 1 juli.

Programma NK Wegwielrennen

Het programma van het NK Wegwielrennen bestaat uit drie wedstrijddagen.

27 juni Tijdritten: Nieuwelingen (m/v), Junioren (m/v), Beloften, Elite-vrouwen en Elite-mannen in Bergen op Zoom

30 juni Wegwedstrijden: Elite-vrouwen en Beloften van Nispen naar Woensdrecht

01 juli Wegwedstrijd: Elite-mannen van Nispen naar Woensdrecht

Programma Ronde van Nispen

Op zaterdag 30 juni vinden de start van de Elite-vrouwen en de Beloften plaats. Op zondag 1 juli vertrekken de Elite-Mannen vanuit Nispen. Alle starts vinden plaats aan de Dorpsstraat. Het programma van de Ronde van Nispen, die oorspronkelijk plaats ging vinden op 1 juli, wordt aangepast voor het NK Wegwielrennen. Na de starts vinden op het parcours diverse wedstrijden plaats waaronder een Decathlon Dikke banden- en een prominentenrace.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.